Brevkasse: Sex og sundhed

Hej med Jer. Jeg hedder Malene H. Madsen. Jeg er sundhedsplejerske, og har arbejdet i Holbæk kommune siden 2010. Som den nye brevkasseredaktør, glæder jeg mig til at besvare Jeres spørgsmål på bedste vis indenfor 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

 
Mangler du en voksen at spørge?
Har du nogle spørgsmål, der trænger sig på om sex, følelser, sundhed eller sygdom - også psykisk sygdom? Det er ikke altid let at tale med andre om sådan noget.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
20161004_115800 mm
 
 
Vis alle De første menstruationer
10.05.2012  
Hjælp!
Hej..jeg er en pige på 13 år, og jeg har fået min menstruation det er lidt over et år siden, hvergang jeg jeg får den har jeg det i et par dage og så går det væk, men så går der altid 3-4 måneder før jeg får det igen, er det normalt???
 
12.05.2012
Sv: hjælp!
Hej

Ja, det er helt normalt. Grunden er, at de hormoner, som påvirker æggestokkene og livmoderen til regelmæssig menstuationscyklus, endnu ikke fungerer fuldstændigt, og menstruationen vil derfor komme uregelmæssigt og med varierende blødninger. Det kan ske i op til 1½-2 år efter første menstruation.

Hilsen Henrik


Senest opdateret 06.12.2019 10:42 af MEJ