Brevkasse: Sex og sundhed

Hej med Jer. Jeg hedder Malene H. Madsen. Jeg er sundhedsplejerske, og har arbejdet i Holbæk kommune siden 2010. Som den nye brevkasseredaktør, glæder jeg mig til at besvare Jeres spørgsmål på bedste vis indenfor 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

 
Mangler du en voksen at spørge?
Har du nogle spørgsmål, der trænger sig på om sex, følelser, sundhed eller sygdom - også psykisk sygdom? Det er ikke altid let at tale med andre om sådan noget.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
20161004_115800 mm
 
 
Vis alle Penisstreng
03.11.2018  
Penisstreng
Hejsa! var sammen med min kærest igår, og hun river den af på mig.Ilige pludselig kommer hun til at river alt for hårdt ned i forhuden, og det gør latterligt ondt. Uun undskylder og jeg tænker ik mere over det indtil vi skal ud af sengen.Eder er mildest talt en pøl blod, og tror det min penisserne der er revnet.T.Twhat to do?
 
07.11.2018
Sv: penisstreng
Det lyder meget smertefuldt - håber du er ok nu. Det lyder som om, det var din penisstreng, som sprængte. Penisstrenge sprænger af og til under sex eller onani, hvilket kan gøre meget ondt og bløde. Når penisstrengen er sprængt, skal du lade den vokse sammen igen og holde den ren og i ro. Så ingen sex eller onani, før såret er helet helt. Ellers risikerer du, at strengen sprænger op igen. Bliver strengen eller penis rød, øm eller hævet, kan det være betændelse, og så skal du til lægen.

Penisstrengen holder forhuden på plads, og derfor kan forhuden ikke trækkes længere ned, end under hovedet. Nogle mænd har en meget kort streng, og andre har en længere. Jo kortere strengen er, jo større vil risikoen være for, at den sprænger. Det er ikke farligt, hvis penisstrengen sprænger – men det kan virke voldsomt og give en forskrækkelse. Hvis du synes, at din penisstreng er meget kort, kan du gå op til din læge, der kan vurdere, om den er for kort. Er penisstrengen meget kort, så kan den opereres med en meget lille operation, der er ganske ufarlig.

Med venlig hilsen Malene.


Senest opdateret 06.12.2019 10:42 af MEJ