Brevkasse: Sex og sundhed

Hej med Jer. Jeg hedder Malene H. Madsen. Jeg er sundhedsplejerske, og har arbejdet i Holbæk kommune siden 2010. Som den nye brevkasseredaktør, glæder jeg mig til at besvare Jeres spørgsmål på bedste vis indenfor 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

 
Mangler du en voksen at spørge?
Har du nogle spørgsmål, der trænger sig på om sex, følelser, sundhed eller sygdom - også psykisk sygdom? Det er ikke altid let at tale med andre om sådan noget.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
20161004_115800 mm
 
 
Vis alle forhudsforsnævring
07.11.2011  
Snæverforhud ?
Jeg har læst op på jeg måske lider under noget der hedder "snæverforhud" men jeg er ikke sikker på om det giver nogle problemer under samleje.Hog hvis det gør hvad kan jeg så gøre for at undgå de problemer ?
 
08.11.2011
Sv: snæverforhud ?
Hej

Hvis din forhud er snæver, kan det give problemer ved sex, hvis dít penishovede ikke kan blottes. På den måde vil nydelsen ved sex ikke være så stor.

Det kan også være, at forhuden kan føres tilbage, men ar den er stram og generer penishovedet med lidt afklemning, når din penis er stiv. Det generer også nydelsen.

Hvis du er i tvivl, bør du gå til lægen, som kan vurdere, om der skal gøres noget. I de fleste tilfælde kan behandling med hormoncreme være tilstrækkeligt. Herved bliver forhuden tyndere og kan derfor lettere trækkes tilbage.

Jeg vedhæfter lige et tidligere svar.

Hilsen Henrik
Anbefalede svar...
09.08.2011  
Dreng på 15.
Hej henrik..
jeg er en dreng på 15 og kan ikke tage forhuden tilbage når den er stiv ( har læst noget om noget creme eller operation) jeg er mega genert så tør ikke gå til lægen med det.Shvad syntes du jeg skal gører??

hvornår pleger drenge at få udløsning, for jeg har ikke fået noget endnu.G.E:s

jeg er startede også først med at få hår da jeg var 14.Ghar ikke engang noget under armene endnu.E

hilsen en mega genert dreng.
 
09.08.2011
Sv: dreng på 15.
Hej.

Hvis det generer dig, når du skal til at begynde på sexlivet, så bliver du nødt til at gøre noget ved det.

Ved at bruge hormoncreme og lave "øvelser", hvor du trækker forhuden tilbage, vil huden blive tyndere og efterhånden give efter (hvis det altså virker).

Det er ikke altid tilstrækkeligt, og så er der ikke andet at gøre end at operere. Herved fjernes en del af forhuden ved et lille kirurgisk indgreb.

Hilsen Henrik
25.04.2011  
???
Jeg kan ikk få mit pikhud til at komme ned over penis hovedet hva gør jeg??
 
02.05.2011
Sv: ???
Hej

Hvis jeg skal forstå det sådan, at du ikke kan trække forhuden tilbage, så har du forhudsforsnævring. Du skriver ikke, hvor gammel du er, men problemer grundet forhudsforsnævring kan opstå, når man skal til at være seksuel aktiv. Hvis ikke forhuden kan trækkes tilbage, er det ikke sikkert, at den seksuelle nydelse ved eks. samleje bliver optimal, fordi penishovedet ikke kan stimuleres tilstrækkeligt.

Du kan gå til din læge, som kan vurdere problemet og evt. udskrive en recept på hormoncreme. Ved at smøre forhuden med cremen, bliver huden tyndere og kan - efter behandling i et stykke tid - forhåbentlig trækkes tilbage.

Hilsen Henrik
09.01.2011  
Streng
Hej
når jeg trækker min forhud tilbage er det ikke som de andre i min klasse, at jeg ikke kan tage den helt tilbage, som om strengen 'holder fast' i forhuden.Aaltså når den er trukket ned over pikhovedet, men det kan ikke trækkes længere ned ellers er jeg bange for at strengen sprænger, og er bange for at den ville sprænge ved samleje. D
- er det farligt at få sprængt sin streng?
mvh.Men anonym dreng på 14 :-)
 
09.01.2011
Sv: streng
Hej.

Nej, det er det ikke, men det er da ikke særligt rart, at forhuden ikke kan trækkes helt tilbage. Hvis ikke du kan blotte dit penishovedet under samlejet, er det heller ikke sikkert, at du vil opnå den optimale stimulering og nydelse ved sex.

Du bør gå til lægen, som kan vurdere, om der skal gøres noget.

Hilsen Henrik
18.11.2010  
Heej..
Jeg har et problem når jeg kan ikke trække min forhud til bare i når jeg har stiv pik.313 år
 
21.11.2010
Sv: heej..
Hej

Du bør gå til lægen for at blive undersøgt. Måske kan hormoncremebehandling hjælpe, men det kan lægen vurdere.

Hilsen Henrik
02.11.2010  
Forhud
Hej henrik jeg kan ikke få min forhud frem på min penis hvad skal jeg gøre for at få det til at blive siddende der?
 
02.11.2010
Sv: forhud
Hej

Ja, oftest er problemet, at forhuden ikke kan trækkes tilbage, fordi forhuen er forsnævret. Du har det "modsatte" problem, at du ikke kan få forhuden frem over penishovedet, og det er formentlig fordi, at din forhud er lidt kort.

Det kan der - mig bekendt - ikke gøres noget ved.

Forhåbentlig er det ikke fordi, at forhuden sidder snævert fast bag hovedet, for så bør du gå til lægen for at få det tjekket.

Hilsen Henrik
21.10.2010  
?
Kan man godt have sex selvom ens forhud ikke kan trækkes særligt langt tilbage (0,5cm) og behøver man hormon creme hvis ens forhud er virkelig tynd og kan kan trækkes de 0,5cm ud af 3cm (pikhoved)
 
21.10.2010
Sv: ?
Hej

Ja, det kan man godt, men problemet kan være, at forhuden ved samleje kommer til at sidde fast bag penis og ikke kan komme på plads igen. Hvis du er i tvivl, så gå til din læge.

Hilsen Henrik
19.10.2010  
Forhud
Hvordan får jeg noget hormoncreme til min forhud så jeg kan trække den helt tilbage
 
21.10.2010
Sv: forhud
Hej

Du går til lægen, som kan undersøge dig og skrive en recept.

Hilsen Henrik
15.10.2010  
Hej
Er det farligt at have snævret forhud har nemlig men den kan ikke trækkes meget tilbage (kan godt holde hygiejne) ps.Hhvad skulle en crem hjælpe og ved godt at det kan stoppe blod omløbet men ellers ?
 
16.10.2010
Sv: hej
Hej

Jo, hvis du smører med hormoncreme, vil huden bliver tyndere og lidt mere elastisk - på den måde vil du, ved behandling gennem et stykke tid, muligvis kunnne trække forhuden tilbage.

Hilsen Henrik
14.10.2010  
Penis
Jeg har et problem..strengen på min penis holder forhuden fast så kan ikke få forhuden helt tilbage.Vhvad gør jeg?
 
16.10.2010
Sv: penis
Hej

Hvis du faktisk kan få forhuden helt tilbage, så er der ikke risiko for, at forhuden sætter sig fast bag penishovedet. Hvis du også kan holde en god hygiejne, så tror jeg ikke, at der er nogle problemer.

Hvis det generer dig, bør du gå til læge.

Hilsen Henrik
13.10.2010  
Hej
Har man snævret forhud hvis man kun kan trække forhuden halvt over pikhovedet (har et stort pikhovede) kan sagtens vaske det og sådan men gør det noget hved hvordan den udvikler sig og bliver det farligt
 
13.10.2010
Sv: hej
Hej

Det, som kan blive problemet, er, at hvis du af en eller anden grund -eks. under samleje - får trukket forhuden helt tilbage, så kan forhuden snævre sig omkring området under penishovedet, så blodtilførslen aflukkes. Det kan kræve akut behandling.

Det er fint, at du kan holde hygiejnen i orden. Hvis du gerne vil have en slappere forhud, så den uden problemer kan trækkes helt tilbage, bør du få det vurderet hos din læge. Måske kan blot cremebehandling hjælpe.

Hilsen Henrik
09.10.2010  
Prikker
Hej jeg er en dreng på 13 år jeg har træng forhud og kan ie tage huden tilbage eg fik for 2 måneder siden nogle hvide små prikker på pikken længst op på piken min pik lugter ret klamt og da jeg ikke rigtigt kan vaske mig der inde har jeg svært ved at få lugten væk


jeg har en teori om at det er flemsost stav :s
 
11.10.2010
Sv: prikker
Hej

Hvis din forhud er forsnævret, er det ikke til at vaske penishovedet ordentligt, og det er derfor du synes, at det lugter.

Du bør gå til lægen, som kan vurdere, om du blot kan behandles med hormoncreme i et stykke tid. På den måde vil din forhud blive tyndere og mere elastisk, så du forhåbentlig kan trække forhuden tilbage.

Hilsen Henrik
01.01.2010  
Pikken?
Heej er en dreng på 16 år
jeg har to problemer
1.Nnår jeg onaere gør det ondt når jeg trækker forhuden helt tilbage ligesom jeg har for kort pik streng..D er der noget man gøre ved det fx creme eller hvad?
2.Enår jeg for et handjob at en pige eller bare hun rør ved det kommer jeg næsten ligge med det sammen og det er flere det har spurt hvorfor jeg ikke kan holde mig længere.O er det noget jeg kan gøre for at holde mig lidt længere xd
 
02.01.2010
Sv: pikken?
Hej

Det er muligt, at man med en hormoncreme kan gøre strengen lidt slappere, men du skal tale med din læge om dette.

Hvis du kommer for hurtigt, må du bede pigen om at være lidt mere forsigtig. Hvis du har problemet permanent, dvs. også under samleje, kan det være at løsningen er, at du skal have forhuden fjernet ved en operation. Det er selvfølgelig en noget drastisk anbefaling, men derved bliver huden på dit penishovedet fortykket, og du vil ikke være nær så følsom og kan derfor "holde" længere.

Hilsen fra Henrik
06.11.2009  
Bursteren!
Dav henrik jeg har fået fortaget en omskæring bga forhudsfornævring.Ahar en umådelig trang til sex men det gør ondt bare den bliver stiv? hvor lang tid er ventetiden? læste man evt kunne tage nogle panodiller før sex men synes stadig det er ubehageligt og det burde det jo ikke^^.Lhvor lang tid skal man vente ?
 
07.11.2009
Sv: bursteren!
Hej

Jeg ved jo ikke hvor lang tid det er siden, du blev opereret, men det kan sagtens tage flere uger, inden operationsarret er vokset helt sammen, og det væv der er blevet syet vil også være irriteret nogen tid efter. Der dannes ny hud, som er meget følsom overfor berøring og manipulation i det hele taget. Du må være tålmodig og evt. tage nogle smertestillende tabletter, hvis du altså bare ikke kan vente.

Bliver det ved, må du gå til lægen.

Hilsen fra Henrik
14.10.2009  
Dilleren
Hej, er en dreng på 15, og jeg kan ikke trække forhuden ned over pikken, det er lidt problem fordi man kan se nakkeosten og det er jo ikk godt.Ddet kan pigerne ikk lide.Sså hvad kan jeg gøre.Rhar prøvet af presse den ned over, men det går pisse nas.Phjælp mig?
 
18.10.2009
Sv: dilleren
Hej

Jeg tror, at du må gå til lægen, så han/hun kan vurdere, om din forhud med tiden kan trækkes tilbage. Det kan være, at det er lige ved og næsten, og så kan en hormoncreme formentlig hjælpe på problemet. Hvis forsnævringen er meget udtalt, kan det komme på tale at operere og dermed helt fjerne forhuden.

Jeg håber ikke, at du er blevet forskrækket??? Du må se at kome til lægen.

Hilsen fra Henrik


Senest opdateret 06.12.2019 10:42 af MEJ