Brevkasse: Sex og sundhed

Hej med Jer. Jeg hedder Malene H. Madsen. Jeg er sundhedsplejerske, og har arbejdet i Holbæk kommune siden 2010. Som den nye brevkasseredaktør, glæder jeg mig til at besvare Jeres spørgsmål på bedste vis indenfor 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

 
Mangler du en voksen at spørge?
Har du nogle spørgsmål, der trænger sig på om sex, følelser, sundhed eller sygdom - også psykisk sygdom? Det er ikke altid let at tale med andre om sådan noget.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
20161004_115800 mm
 
 
Vis alle hpvvaccination
27.06.2012  
Første gang
Hej jeg er en pige på 13 år, jeg har ikke fået livmordshalskræften - vaccine, men jeg skal mødes med en dreng imorgen og vi har aftalt at have sex ( min første gang ) jeg aner ikke hvad jeg skal gøre kan jeg dø af kræft? hjælp!!!!
 
30.06.2012
Sv: første gang
Hej

Der er nu gået 3 dage siden du skrev, så du har måske haft din første seksuelle erfaring med en dreng - selvom jeg synes, at du er lidt for ung til at starte på sex.

Nej, du kan ikke dø af kræft ved at have sex. Grunden til at man tilbyder vaccination er, at nogle piger kan udvikle celleforandringer - altså forstadier til kræft - hvis man smittes med et særligt virus, som kaldes HPV. Det er det virus, som giver kønsvorter, og denne infektion kan sætte sig i slimhinden på livmoderhalsen, hvor den efter mange år hos nogle få kvinder kan give anledning til udvikling af kræft.

Man kan undgå sexsygdomme ved at bruge kondom!!!

Hvorfor har du ikke fået HPV-vaccination? Det bør du have. Du skal gå til din læge.

Hilsen Henrik


Senest opdateret 06.12.2019 10:42 af MEJ