Brevkasse: Sex og sundhed

Hej med Jer. Jeg hedder Malene H. Madsen. Jeg er sundhedsplejerske, og har arbejdet i Holbæk kommune siden 2010. Som den nye brevkasseredaktør, glæder jeg mig til at besvare Jeres spørgsmål på bedste vis indenfor 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

 
Mangler du en voksen at spørge?
Har du nogle spørgsmål, der trænger sig på om sex, følelser, sundhed eller sygdom - også psykisk sygdom? Det er ikke altid let at tale med andre om sådan noget.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
20161004_115800 mm
 
 
Vis alle kontaktblødning
30.10.2011  
Meget bekymret
Hej jeg er en pige på 16 år, og har en dejlig kæreste på 18, hver gang vi har sex og laver dogi(bagfar stående på alle fire) og han kommer langt op i mig begynder jeg at bløde, hvorfor?og kan det være farligt for mig?
går og tænker på det rigtig meget og der er noget galt med mig :/
håber du kender et svar på hvad det kan være.
tak på forhånd
den meget bekymret pige
 
01.11.2011
Sv: meget bekymret
Hej.

Jeg kan godt forstå, at du bliver lidt bekymret, men jeg er næsten helt sikker på, at du ikke er syg.

Det som sker ved blødningen er formentlig, at du har en lille gevækst i slimhinden i skeden som får en læsion under samlejet. Det kaldes en polyp, og er en stilket udvækst i slimhinden - lidt ligesom en vorte på huden.

Du skal gå til lægen for at blive nærmere undersøgt. Det kan også være at din læge henviser dig til en gynækolog (speciallæge i kvindens sygdomme).

Hilsen Henrik
04.10.2009  
Bløder under/efter sex
Hej jeg er en pige på 14 år..Ffor ca.44 måneder siden var jeg sammen med min daværende kæreste og efter vi havde været sammen opdagede jeg at jeg blødte fra underlivet.L vi blev enige om at det nok var fordi at jeg havde fået mit mens.Tmen det tror jeg ikk jeg havde for det holdte op med at bløde lidt efter, her for nogle dage siden var jeg så sammen med en anden, og jeg begyndte at bløde igen, og jeg havde helller ikk mit mens der.O er der noget galt?
 
08.10.2009
Sv: bløder under/efter sex
Hej.

Nej, jeg tror ikke, at der er noget galt. Du kan have det man kalder kontaktblødning, som betyder, at din partner under samlejet med sin penis støder mod livmoderhalsen eller toppen af skeden. På den måde kan der opstå en lille læsion af slimhinden, hvorved der kommer en blødning, som stopper igen.

Hvis du er generet af det, og det synes jeg at du giver udtryk for, skal du få din læge til at undersøge dig. Det er muligt, at din livmoderhals er lejret på en særlig måde i skeden, som gør, at du let bløder under samleje. Det kan også være, at du har en polyp (slimhindeudvækst) eller andet i skeden, som bløder ved samleje.

Hvis du begynder at bløde uregelmæssigt, skal du helt sikkert gå til lægen.

Hilsen fra Henrik


Senest opdateret 06.12.2019 10:42 af MEJ