Brevkasse: Venskab og Kærlighed
Mille Martha Hjort besvarer spørgsmål inden 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

.

 
Har du brug for et godt råd.
Går du og tumler med spørgsmål, omkring venskab og kærlighed du ikke kan få svar på, så har du chancen her. Skriv til Mille Martha Hjort som på bedste vis vil forsøge at hjælpe.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
Mille
 
 
Vis alle aldersforskel
02.02.2014  
Aldersforskel
Hej pia, jeg skriver nu til dig, da jeg er begyndt at tvivle lidt. Jeg er 16 år gammel, og har en vidunderlig kæreste på 27. Vi har været sammen i snart 2 1/2 år, og vi lever et fantastisk liv sammen. Det er ham jeg ser mig selv få børn med, blive gift med og blive gammel sammen med. Men hvordan får jeg styr på min jalousi??
min dejlige kæreste gør alt for at jeg kan stole på ham, men alligevel kan jeg ikke slippe tanken om at der måske er en anden? på trods af at han har givet mig den smukkeste ring, og mere kærlighed end mange oplever i en hel levetid, så tvivler jeg. Jeg er 99.9% sikker på at der altså kun er mig. Det er bare besværligt pga af alderen. Der er kun én af hans venner som kender til mig. Dog kender de fleste af mine venner til ham. Hverken hans eller mine forældre kender til dette forhold som har stået på så længe. Vi venter så længe som muligt, inden vi fortæller dem det, da aldersforskellen kan lyde en smule voldsomt. Men dette er kærlighed på sit højeste, og intet kan få mig til at give slip på ham.

knus
 
12.05.2014
Sv: aldersforskel
Hej

Jeg kan godt forstå, at du synes det er en svær situation du står i. Jeg undrer mig over, hvorfor I bliver ved med at holde det skjult? Vil det hjælpe din jalousi, hvis I fortalte folk, at I er sammen? Hvordan tror du folk reagerer, og hvordan vil du helst have de tænker?

Hvad er det der gør, at hans venner ikke kender til dig, og hvem har taget den beslutning? Hvis du er usikker på nogle ting, så er det vigtigt at tale om det – hvad er det du allerhelst vil, og hvad er det han vil?

Ligegyldig hvor længe du venter, eller hvor lang tid i er sammen, vil aldersforskellen være den sammen. Derfor vil der måske altid være nogle ting, du/I kommer til at slås med, da I er to forskellige steder i jeres liv. Har I sammen snakket om, hvordan fremtiden skal se ud?

Jeg håber, at du kan bruge mit råd - prøv det, eller skriv igen.
 
24.10.2012  
Han er 14, jeg er 16?
Hej.
er en pige på 16, som har en rigtig god ven på 14, har kendt ham i lidt over et år. Er vildt forelsket i ham, men selvfølgelig høre der problemer med! tilfældigvis er min veninde, hans eks kæreste, hvad vil hun lige gøre hvis hun fandt ud af det/ fik det afvide? hvad skal jeg gøre?
og hvad skal jeg gøre hvis jeg ikke vil miste ham? vil jo rigtig godt fortælle det til ham, men er bange for at fortælle det til ham.
nogen forslag?
 
31.10.2012
Sv: han er 14, jeg er 16?
Hej med dig.
Det er altid svært når det er veninders eks. Mit råd er dog, vær ærlig, for det kommer du længst med!
Du kan også prøve, at sætte dig i hendes sko, dvs. hvad nu hvis det var dig der var veninden. Hvad ville du så sige? Den måde du tænker på, er nok også den måde din veninde vil reagerer på! Brug det og find den rigtige vej
Pia
 
18.05.2012  
Vild med en fra tiende..
Hej pia!
jeg er en pige der går i 8 klasse, der har været vild med en dreng fra 10 klasse i godt en år nu. Vi har udtrykfag sammen én gang om ugen. Vi har tjattet lidt og haft det ret sjovt nogle gange. Jeg fik en kæreste her for lidt tid siden, men jeg kunne ikke slippe tanken om ham fra tiende. Så jeg slog op med min daværende kæreste. Nu har mig og ham fra tiende det sjovt sammen igen, og vi var til en fest sammen her den anden dag, hvor vi var meget sammen. Jeg var ret fuld, og han "reddede" mig fra nogle af de desparate drenge. Så slog vi nogle vejrmøller og havde det vildt sjovt. Han krammede og skulle hele tiden holde om mig/í hånden. Jeg havde det selvfølgelig fantastisk da jeg kom hjem.
jeg gad godt vide hvad jeg mere kan gøre, da jeg er lidt genert i ædru tilstand. Han er jo super sød og nem at snakke med, men alligevel er jeg bange for at jeg bliver mærket som "hende den desparate fra 8"
så hvad kan jeg gøre?
og er han for gammel til mig?
håber at du vil hjælpe mig, da jeg er ret forelsket i ham.
hilsen hende fra 8 klasse ;-)
 
14.06.2012
Sv: vild med en fra tiende..
Hej med dig.
Sikke en sød historie, jeg vil råde dig til at være ærlig, og næste gang fortælle ham at du synes at I havde en dejlig aften, men at du ikke helt ved havd der nu skal ske? Måske vil det få ham til at snakke, det kan jo være at han har det på samme måde! Prøv at snakke eller skrive en sms til ham, for på den måde vil der ske et eller andet.
Held og lykke
Pia
 
30.09.2011  
Hjælp..
Der er 7 år mellem mig og min kæreste og vi elsker hinanden men alle er imod det :( vi har det sindssyg godt sammen og er meget glade for hinanden folk siger jeg er sindssyg men handler det ikke om og være glad og forelsket :i jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre mine forældre er imod det men mine veninder har det fint nok med det hans forældre og venner er glade på hans vejene hjælp
 
28.11.2011
Sv: hjælp..
Hej med dig. Kærlighed kan gøre blind, og kærlighed kan være svær. 7 år er ingenting, men det kommer an hvor de 7 år ligger.
Er det feks. at du er 15 år og han er 21 år?
eller er det 17 år og 25 år?
eller er det 13 år og 20 år?
Kan du godt selv se at der er kæmpe forskel, da de to aldresskel er på forskellige niveauer og at de interesserer sig for forskellige ting?
De modstand du møder er helt naturlig, de er bekymret for dig! Du kan prøve at spørge hvorfor de er bekymret og imod? På den måde får du et svar du evt. kan bruge og derved har en chanche for at fortælle din historie.
Held og lykke
Pia
 
22.05.2011  
Forelsket
Hej jeg er en pige på 14 mit problem er at jeg er blevet forelsket i min 19 årige træner, og har ingen anelse om hvad jeg skal gøre..... Pleas hjælp mig
 
10.06.2011
Sv: forelsket
Hej med dig.
Du er 14, han er 19, det er 5 år!
I er for det første på to forskellige udviklings niveauer, og har efter mit bud, forskellige interesser, og så er der jo lige problemet med at han er din træner.
Nu kender jeg jo ikke holdningen i jeres klub, men vil gå ud fra at det ikke er noget som klubben vil have, da det giver problemer. Har han også et godt øje til dig? og hvilke ting er det du er blevet forelsket i? Kunne du finde ud af om det er forholdet som træner eller blot til ham som person?
Normalt ville jeg sige at du burde fortælle ham det, eller prøve at finde ud om, om han har det på sammen måde. Men fordi han er din træner ville jeg nok ikke gøre det, og forsøge at finde en anden at kaste min kærlighed over.
Pia
 
14.05.2011  
Forelsket i lærer
Jeg er sindssygt forelsket i min 25-årige lærer. Han er ekstremt lækker og virker sød. Problemet er bare at jeg næsten er sikker på at han ikke føler det samme! jeg tænker på ham hele tiden, også selvom jeg virkelig prøver at lade være. Tanken om at han højst sandsynlig er ligeglad med mig, er virkelig deprimerende. Hvis jeg skal sige til ham hvordan jeg føler, hvordan skal jeg så sige det? altså hvornår og nærmest ordret hvad? (:
 
18.05.2011
Sv: forelsket i lærer
Hej med dig.
Du er ikke den eneste der har været/er forelsket i sin lærer - du bliver heller ikke den sidste.
Du skal få styr på hvad en forelskelse er for dig, hvad gør det ved dig, hvilken følelser får du og hvordan får du lyst til at opføre dig? Er du sikker på at det ikke bare er betaget af ham?

Er det overhovedet muligt at det bliver jer? Skolen har en politik på det område, kender du den? Jeg vil råde dig til at finde en på din egen alder og glemme ham.
Pia
 
04.04.2011  
Hej pia
Hej pia.
jeg er forelsket i en vikar på skolen han er 24år jeg tænker på ham døgnet rundt og mig og min veninde sidder altid ved hand legeplads for at se ham men det gør vi aldrig men jeg ved ikk om han føler det samme som mig for når han ser mig smiler han og kigger på mig men jeg ville vide om skal jeg fortælle ham at jeg er lun på ham ??
 
26.04.2011
Sv: hej pia
Hej med dig.
Prøv at lægge mærke til hvordan han kigger på de andre elever, er det på samme måde han smiler til dem på? Du skal huske på at en vikar og en elev IKKE må indlede et forhold. Alle skoler har en politik på det område, og han vil blive fyret, hvis det bliver opdaget. Hvor gammel er du? Og har du ikke været forelsket før? Jeg syntes ikke at du skal fortælle ham det, du skal finde en på din egen alder, det er nok det bedste.
Pia
 
25.03.2011  
Hej igen pia
Det er mig med de 4 år der var imellem os. Hm, altså jeg er meget moden af min alder og jeg er bestemt ikke som en pige på 15 år. Jeg er meget stædig og står ved mine svar, så jeg tror saktens at det kan gå på den måde. Men jeg ved heller ikke hvad jeg skal sige til mine forældre??? jeg tror at de bliver meget sure, men jeg ved det selvfølgelig ikke... Men nu er jeg bare blevet i tvivl om jeg egentlig er glad for ham... Når jeg er sammen med ham, lyver jeg for mine forældre og siger at jeg skal være sammen med nogle veninder, men så tager jeg et eller andet sted hen og mødes med ham og ja, han har kørekort. Men jeg vil ikke sige noget til mine forældre, før jeg er sikker på mig og ham. For hvis ikke der bliver noget, syntes jeg ikke der er nogen grund til, at mine forældre bør vide noget??? men jeg ved det sgu ikke, det er også bare så irriterende at jeg skal gå og lyve om det og sige at jeg skal noget helt andet, end det jeg faktisk skal :( knus mig.
 
29.03.2011
Sv: hej igen pia
Hej igen.
Ja du er jo selv inde på det, tænk nu hvis de opdager det, eller får det af vide af andre! Det er bedst at spille med åbne kort, for det betaler sig altid i den sidste ende. Det er også svært for at dig hele tiden at skulle lyve dig et andet sted hen! Jeg håber at du finder ud af det.
Pia
 
21.03.2011  
Hej sex
Sexhej, jeg har ofte haft sexuelle tanker om min klassekamerats mor, jeg ved ik' hvorfor men hun tiltrækker mig helt vildt. Jeg er 13, og hun er vel 30-35, hvor stor aldersforskel må der være før det er ulækkert

21.03.2011sv: sexhej.

jeg synes ikke at dit spørgsmål passer til denne brevkasse - jeg sender lige videre til brevkassen "venskab og kærlighed". Jeg kan iøvrigt se, at du har sendt samme spørgsmål i forskellige variationer.

hilsen henrik
 
25.03.2011
Sv: hej med min klasse kamerat
Hej
Det at have tanker og fantasier om sex er jo helt normalt. Der hvor den bliver noget rod, er at du er under kriminelle lavalder som jo er 15 år. Derfor er det ikke nogen god ide at du kaster dig ud i at have sex med en klassekamerats mor! Vent til du er klar og find en på din egen alder, det vil give meget mere mening.
Pia
 
18.03.2011  
Hej pia
Nu skal du bare høre. Jeg er en pige på 15 år og jeg er blevet ret glad for en på 19 og han virker også til at være lidt glad for mig, men jeg ved det selvfølgelig ikke. Men er de 4 år der er imellem os for meget, eller hvad??? jeg ved et bare ikke :(
 
25.03.2011
Sv: hej pia
Hej med dig.
Dejligt at være forelsket, kærlighed har jo ingen alder, men kan godt forstå at du er lidt i tvivl.
4 år er jo ingenting, men det skal set i forhold til 4 år som hænger sammen med erfaring og modenhed. Han er 19 år, og jeg går ud fra at han har prøvet en del ting, uddannelse, job, alkohol, piger og evt. kørekort. Du er 15 år, står nu lige over for de vigtigste valg i dit liv, og der er han foran dig på mange måder. Så i forhold til det, og i forhold til at det nok også er det dine forældre vil reagerer på, skal du overveje hvilke ting du kan "lokkes til" og hvilke ting du blankr afviser! Hvis du er en stærk pige der har begge ben på jorden, vil det være ok. Men hvis ikke, så kan det godt være lidt problematisk.
Hvad tror du dine forældre vil sige?
Pia
 


Senest opdateret 23.12.2017 10:56 af MH