Brevkasse: Venskab og Kærlighed
Mille Martha Hjort besvarer spørgsmål inden 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

.

 
Har du brug for et godt råd.
Går du og tumler med spørgsmål, omkring venskab og kærlighed du ikke kan få svar på, så har du chancen her. Skriv til Mille Martha Hjort som på bedste vis vil forsøge at hjælpe.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
Mille
 
 
Vis alle alkohol
05.11.2017  
Nøgen dreng til film aften
Hej er en pige på 12 år og går i 7 klasse her for 3 uger siden var jeg til film aften hos en jeg mødte til en fest for et stykke tid siden som jeg hurtigt blev venner med. En af veninder blev også inviteret... Nå vi hyggede os rigtigt meget. Da kl blev cirka 21:30 var vi kun mig min veninde drengen for festen og en fra en der engang har gået i min klasse... Lige pludselig begyndte ham drengen at hente øl og alkohol mig og min vindene holdt os lidt væk fra alkoholden fordi vil ville ikke havde ballade da vi kom hjem.. men det var da mega sjovt og vi grindene af helvede til fordi de to andre havde drukket sig pisse fulde, men så begyndet ham fra festen lige pludselig at tage tøjet af så kun stog underbukser og han råbte når skal vi havde taget nogle mø domme eller va? så stog han der helt nøgen det... Det støtte mig virklig han begyndte at kysse på min vendine jeg skyndte mig over at give ham en ordelig lussing men så tig han hårdt i min arm trak min blusse op og tog mig på brysterne. Jeg slog hårdt mange gange end til han gav slip tog min vendene i hånden og skred men da jeg så kom hjem fortrød jeg virkelig jeg ik havde blevet hos den anden fulde pige. Var rigtig nervøs for om han gjorde noget ved hende turte slet ikke tænke på hvad kan kunne finde på at gøre helt alene i et stort hus med en pige der var helt fra den.Mig og ham fra festen kan stadig godt tale sammen men den aften har virklig stødt mig

lige siden den aften har jeg ikke turde være alene sammen med drenge eller være i nærheden af fulde mennesker noget jeg kan gøre?

kærlig hilsen pigen der er bange for drenge
 
23.12.2017
Sv: nøgen dreng til film aften
Kære Pigen der er bange for drenge,

Det lyder som en ubehagelig oplevelse. Godt du fik sagt fra og hjalp din veninde. I har tydeligvis fået jer en forskrækkelse.
Drengen har overtrådt en masse grænser for hvad der er acceptabelt.

Jeg synes det er fornuftigt, at du og din veninde ikke drak. I er meget (for) unge.
Fulde mennesker kan miste deres dømmekraft og handle dumt. Det sker, fordi alkohol sløver hjernen og svækker både koordinationen og koncentrationen. Alkoholen påvirker også evnen til vurdere risiko - og kunne kontrollere aggressive følelser. Jo yngre man er, desto størrere er chancen for at komme galt afsted.

Derfor er det vigtigt, at man som ung har forældretilladelse til at drikke, at man drikker under kontrolerede forhold, hvor der er forældreopsyn. Da det kan udvikle sig uheldigt, som det gjorde til filmaftenen.

Jeg synes ikke du skal slå dig selv i hovedet over, at du ikke gjorde noget for pigen, du blev forskrækket og har aldrig prøvet noget ligende. Det er naturligt at man flygter i sådanne situationer. Det er indbygget i alle mennesker som en overlevelsesmekaninsme.

Hvis I bliver udsat for ligende oplevelse, kan I tale med jeres forældre, når I kommer hjem, både for drengens og pigens skyld. Hvis drengen overtræder pigens grænser, kan det komme til at forfølge ham resten af livet. Samtidig kan I hjælpe den anden pige. Det kan godt være, de får ballede, men det er bedre end at de kommer til at gøre noget, de vil fortryde resten af livet. Måske vil jeres forældre ikke have at I kommer i det hjem mere, men det er måske ikke så galt.

Du skriver, at du nu er bange for fulde mennesker og drenge. Det er jo uheldigt, men jeg synes også, at det er er okay at have respekt for ikke at sætte sig i sådan en situation igen. Hvis du ikke kender dem du besøger ordenligt eller forældrene, ikke er hjemme, skal du være bevidst om at nogle, ser det som en mulighed for at drikke, selv om I er meget unge.

Jeg tror, det er de færreste drenge der vil opfører sig så grænseoverskridende, som han har gjort.


Håber du kan bruge mit svar, ellers må du skrive igen.

Bedste hilsner

Mille
 


Senest opdateret 23.12.2017 10:56 af MH