Brevkasse: Venskab og Kærlighed
Mille Martha Hjort besvarer spørgsmål inden 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

.

 
Har du brug for et godt råd.
Går du og tumler med spørgsmål, omkring venskab og kærlighed du ikke kan få svar på, så har du chancen her. Skriv til Mille Martha Hjort som på bedste vis vil forsøge at hjælpe.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
Mille
 
 
Vis alle klassen
09.10.2012  
Hej
Hej jeg er en dren på 14 år jeg er vildt mad en pige fra vores klasse hun siger vi er god venner men jeg tør ikke spør hende at kan vi got komme sammen '?
hvad skal jeg gør
 
31.10.2012
Sv: hej
Hej med dig.
Kunne du skrive et brev til hende og lægge i postkassen hos hende? Du kunne også foreslå at I gik i biffen og så en film sammen. Du må nok lade tiden gå, og forsøge at vinde hendes interesse. Nå det rigtige tidspunkt kommer, kan du så spørge hende.
Pia
 
12.10.2012  
Mig og hende 021
Hej jeg er en dreng på 13 år gammel jeg kan lide en pige fra vores klasse jeg prøver at snakke mad hende og sms'er til hende nogen gang hun svar mig ikke så bliver jeg vred.
i klassen det er mig det laver sjov fx med lærer så hun har det sjovt.
i skolen hun geder ikke snakke mad mig så meget når vi kommer ud og på ven hjem nogen gang så følger jeg hende hjem så snakker meget med mig
jeg tør ikke og sprog hende om kan vi komme sammen blive kæreste hvad skal jeg gør ?
hjælp mig
 
31.10.2012
Sv: mig og hende 021
Hej med dig.
Du gør jo allerede alt det rigtige! Kunne du skrive et brev til hende og lægge i postkassen hos hende? Du kunne også foreslå at I gik i biffen og så en film sammen. Du må nok lade tiden gå, og forsøge at vinde hendes interesse. Nå det rigtige tidspunkt kommer, kan du så spørge hende.
Pia
 
01.02.2012  
Skoleskift
Jeg er en pige på 13 der skal skifte skole her i februar men jeg ved ikke hvordan jeg skal sige det til dem fra min klasse. For tidligere har jeg sagt at jeg ville prøve en ny skole, og nok ville flytte. Men nogen blev endda lidt halv-sure fordi de ikke ville have jeg flyttede.

jeg vil godt kunne sige det, uden det lyder som om jeg ikke kan lide dem. For de er en super fantastisk klasse.
jeg vil bare godt prøve noget nyt og møde nye mennesker.

hvordan siger man det lige? det er meget snart jeg flytter!
 
09.02.2012
Sv: skoleskift
Hej med dig.
Med ærlighed kommer man længst, så fortæl du dem det, du lige har skrevet til mig. Du vælger dem ikke fra, du tilvælger blot en anden klasse, fordi du vil prøve noget nyt. Det er ok at fortælle dem at du er lidt nervøs for deres måde at reagerer på! Du er jo stadig interesseret i at være venner med dem, ikk'?
Det skal du nok fortælle dem, I kan jo stadig være sammen og skrive på facebook, twitter, sms m.m.
Prøv at sige det på den måde, så må du se hvem der hænger på og hvem der vælger fra. Brug ikke energi på dem, som evt. ikke vil dig, eller som bliver sure.
Pia
 
13.10.2011  
Fortvivlet !
Hej jeg går i 7 klasse og det er jo der man har det med de populæreste i klassen og alt det pis.
men altså jeg var bedste veninder med en pige fra parallel klassen i et halvt år. Vi havde det sååå sjovt men hun forandrede mig. Jeg begyndte at gå med rigtig meget make up og bliver lidt mere dullet & provokerende. Hvilket jeg aldrig havde været før..
så jeg stoppede med at være sammen med hende. Nu går jeg kun med mascara, og har faktisk flere venner&veninder. Men jeg føler jeg er falsk og mit liv er totalt et rod. Jeg overvejer at være gode veninder med hende fra parallelklassen igen fordi der havde jeg det nemmere. Men jeg har også fundet ud af mange af de andre piger hader hende. Og de skal jo ik også hade mig.
hjælp.
mvh pigen1998
 
28.11.2011
Sv: fortvivlet !
Hej med dig.
Den er svær, for det med veninden og grupper er ikke det letteste.
Du skal holde fast i dig selv, du kan jo ikke være andre end den du er!
Det handler jo heller ikke om hvordan man ser ud, men hvordan man er! Tror du ikke at de andre er "bange" for hende, fordi de ikke kender hende? Du kunne måske spørge dem hvorfor de hader hende? Det er ærgeligt at du skal vælge mellem dem, kan det ikke lade sig gøre at du er venner med allesammen?
 
09.10.2011  
Mig og min ven
Hej pia jeg hedder pernille og er 11 år og jeg kan godt lide en dreng fra min klasse men jeg ved ikke om han kan lide mig og jeg tør ikke spørge om han vil være kæreester. Hvad kan jeg gøre for at få ham til at spørger mig? hilsen pernille
p.S hvis du har mulighed kan du så sende svaret til pernille3.C@gmail.Com
 
28.11.2011
Sv: mig og min ven
Hej med dig.
Hvis du vil have at hun skal lægge mærke til dig, så må du gøre noget aktivt. Snak med ham, hæng ud, der hvor han er, lav' tinge med ham, interessere dig for noget af det han evt. går til.
Du kan jo også spørge, via sms eller mail(måske et alm. brev) ham om han kan li' dig og evt. har lyst til at komme sammen.
En tinge er sikker at hvis du ikke gør noget, sker der ingenting!
Prøv det og kast dig ud i det.
Pia
 
05.09.2011  
Jaloux på veninden
Hej pia..
jeg er jaloux på en pige fra min klasse som bare er den allermest populære af alle. Hun har gigantiske bryster og flot blondt hår og hun er rigtig sød og sjov, men desværre ser hun lidt - ja 'slutty' ud.. men hun får altid opmærksomheden og folk høre kun hvad hun siger, når jeg siger noget sjovt griner folk ikke men hvis hun siger det samme som mig lidt efter griner alle! mig og hende har været tætte veninder siden 0 klasse men jeg er blevet rigtig jaloux på hende nu. Nok fordi at en dreng jeg rigtig godt kan lide, kan lide hende!
hjælp mig jeg ved ikke hvad jeg skal gøre!!!!

mvh den jaloux pige...
(btw- går i 7 klasse......)
 
28.11.2011
Sv: jaloux på veninden
Hej med dig.
Jeg kan da godt forstå at du er syntes at det er svært, men du skla tænke på at du bruger meget tid på at gå og være jaloux. I stedet for at holde øje med hende, bør du kigge på dig selv og den måde du agerer på. Hvis du vil have at ham drengen skal se din vej, bør du tage kontakt til ham, så han også bemærker at du findes. Brug din energi på dig selv og lad vær' med at bruge den på hende.
Pia
 
07.05.2011  
Er det noget jeg ska gøre noge
Heeji....
altså.. jeg har gået på den skole jeg går på nu i 3 snart 4 år, men får 2 år siden startede en "ny" dreng i min klasse... Eller ny og ny, jeg har kendt ham et stykke tid før at han startede, og det var grunden til at han startede... ( altså fordi jeg gik der)...

da han startede i min klasse var han den søde dejlige dreng som han var før han gik i klassen, men hurtigt ændret han atityde og blev lidt svinsk overfor andre, men ikk mig...
noglegange "driller" han mig forsjov....

nu til det, det handler om... Vi har været kærester 2 gange, og har altid været super venner, men nu ved jeg ikk rigtig om kæreste føelserne kommer igen... Vi har aftalt at vi ikk ska være kærester igen, kun fordi at det åbenbart var et problem for pigerne i min klasse ( fordi at jeg i forvejen er 100% drenge pige)...
han er bare begyndt at kramme mig og snakke meget mere om hba han tænker nu når vi er sammen, og han kan saktens finde på at komme og flette fingre med dig midt i det hele...

mit problem er bare om vi stadig ska holde det på vennebasis, eller om jeg ska tage en snak med ham om hva jeg føler???!'

jeg ved at det måske er lidt indviklet, men så beskriver det hvist også meget den situation jeg er i nu....

hilsen den måske "ny/igen" forelskede pige...
 
18.05.2011
Sv: er det noget jeg ska gøre
Hej igen.
Jeg kan godt forstå at du ikke helt har styr på det, for er I kærester eller blot venner?
Hvad syntes du?
Hvad syntes han?
Jeg tror at det er en god ide at I få snakket om det, for så bliver I begge kloge på det I har gang i!
Hvis man vælger at være kærester, skal man kun gøre det for ens egen skyld, og ikke tænke på eller over hvad de andre piger i klassen syntes eller tænker!
Man skal gøre det fordi man holder af, og vil være sammen, og fremfor alt pga. den følelse man oplever når man er sammen med ham man kan li' - som man slet ikke kan undvære!

Håber at det hjalp lidt
Pia
 
26.04.2011  
Sød pige fra klassen
Hey

er en dreng på 15. Jeg ligger her klokken 11 pm natten fordi jeg ikke kan falde i søvn.

jeg ligger og tænker på en pige

her for et år siden startede jeg på en ny skole og jeg så straks en masse søde piger. Jeg blev hurtigt foælsked i en af dem, men fik aldrig gjort noget ved det.

det der er lidt nedern er at hun har fået en kæreste. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.... hvad skal jeg gøre!?

jeg er simpelthen forelsked og jeg kan bare ikke få hinde ud af hovedet.. hun har osse optråt i flere af mine drømme....


hva. Gør jeg

hilsen hr.Søvnløs
 
02.05.2011
Sv: sød pige fra klassen
Hej med dig.
En ting er sikkert, at hvis du vil have at hun skal vide at du er forelsket i hende, så må du siger det eller på en anden måde få gjort hende opmærksom på det!
Hvordan du så vil det, er helt op til dig, du kende jo hende.
Prøv det så sker der måske noget!
Pia
 
21.03.2011  
Hej
Mig og min vens lysterhej jeg havde samleje med en i min klasse i 4-5 klasse, fordi han havde prøvet det før med en ven hvor han kom fra, vi gjorde det i hans mors seng når hun var væk. Jeg syntes det var dejligt, men senere fik jeg det dårligt.

nu får jeg stiv på når vi klæder om, og jeg tænder generelt på ham. Kan man godt spørge ham til det nu hvor jeg går i 7.

21.03.2011sv: mig og min vens lysterhej.

jeg synes ikke at dit spørgsmål passer til denne brevkasse - jeg sender lige videre til brevkassen "venskab og kærlighed". Jeg kan iøvrigt se, at du har sendt flere spørgsmål, der ligner hinanden.

hilsen henrik
 
29.03.2011
Sv: hej
Hej med dig.
At du får lyst til ham igen, kan du jo ikke skjule, og hvis du vil vide om han er nteresseret i dig, ja så må du jo spørge ham.
Pia
 
10.01.2011  
Mobning.
Hej jeg er en 13 årig pige som bliver mobbet. Jeg flyttede skole for et år siden pga. Mobning men dem fra min gamle skole mobber mig stadig! det vil bare ikk lade mig være. Hvis de ser mig på gaden griner de ad mig og sender mig blikke. De laver oss telefonfis med mig og laver rygter om mig. Jeg prøver virkelig at ignorer det men de er begyndt at blive venner med dem på min nye skole. Så de er oss begyndt at mobbe mig. De mobber mig med at jeg er genert og har dårligt selværd, hvilket bestemt ikk hjælper mig med at få det bedre med mig selv. Jeg kan virkelig ikk klare det mere jeg har en veninde på min gamle skole som beder dem om at stoppe men de bliver ved og jeg kan ikk klare det mere! jeg flyttede fordi jeg ville væk fra dem og fordi jeg ville ha' at de skulle lade mig være. Men de bliver ved og jeg kan bare ikk klare det mere! hvad skal jeg gøre?
 
24.01.2011
Sv: mobning.
Hej med dig.
Ja jeg tænkte nok at det også var der der skrev før, igen vil jeg tilbyde dig det hold som Ungdomsskolen har. Er du i klemme? På dette hold, vil du være sammen med andre unge som også har noget de går og tumler med! Du vil endvidere få redskaber som gør at du kan klare de ting og prøvelser du bliver udsat for. Prøv at læse mere om holdet på lystavlen under Ungdomsskolen. Hvis du har lyst til det, kan vi aftale at du bliver ringet op af underviseren som vil snakke lidt med dig, blot for at du kan finde ud af om det er noget du har lyst til.
Hvis du nu slet ikke har lyst til det, vil jeg råde dig til at kontakte den vejleder som der er på din skole, måske kan han eller hun hjælpe dig. Det er altid godt at fortælle andre om ens problemer, for på den måde kan man få hjælp. Du kan evt. også bruge din klasselærer, som jeg er sikker på vil støtte dig og som jeg mener burde vide hvordan du har det!
Pia
 
10.01.2011  
Sindssyg?
Hej vidste ikk helt hvor jeg skulle skrive det her men her kommer det...

jeg er en 13 årig pige som har meget dårligt selværd og er meget genert. Jeg har ikk rigtig nogle venner for tør ikk være mig selv sammen med dem fra min skole. Jeg har kun en ven, som jeg ikk ser så tit... Så derfor er jeg kun sammen med en ven en gang om måneden eller mindre... Jeg er begyndt at forestille mig mennesker som ikke er her. Det startede i sommerferien sidste år og jeg gik bare og dagdrømte men nu snakker jeg med dem. Og jeg kan ikk fortælle det til nogen for mine forældre tror bare jeg overdriver... Hver gang jeg er i skole glæder jeg mig til at komme hjem til "mine venner som ikke eksistere" og jeg bliver sur når jeg ikke for lov til at være alene så jeg kan snakke med dem... Jeg er bange for at jeg er sindssyg? er jeg det?
 
24.01.2011
Sv: sindssyg?
Hej med dig.
Hvis du bor i Holbæk kommune har Ungdomsskolen et tilbud til dig, vi har et hold der hedder Er du i klemme? På dette hold, vil du være sammen med andre unge som også har noget de går og tumler med! Prøv at læse mere om holdet på lystavlen under Ungdomsskolen. Hvis du har lyst til det, kan vi aftale at du bliver ringet op af underviseren som vil snakke lidt med dig, blot for at du kan finde ud af om det er noget du har lyst til.
Hvis du nu slet ikke har lyst til det, vil jeg råde dig til at kontakte den vejleder som der er på din skole, måske kan han eller hun hjælpe dig. Det er altid godt at fortælle andre om ens problemer, for på den måde kan man få hjælp. Du kan evt. også bruge din klasselærer, som jeg er sikker på vil støtte dig.
Jeg vil også tilbyde at du kan ringe til mig, hvis du har lyst til at snakke, jeg kan kontaktes på 72365132. Du kan også sende mig en sms, så ringer jeg dig op.
Håber at det hjalp.
Pia
 
09.01.2011  
Forelsket!
Jeg er en pige på 14 år som havde noget med en dreng for 1 år siden ca. Og nu er er han så flyttet over i min klasse (han gik på en anden skole før) og jeg er begyndt og kunne lide ham igen, jeg ved ikk om han kan lide mig altså vi er sammen hver dag næsten og vi går altid sammen i skolen + han for mig altid til at grine!
- hilsen den forelskede
 
24.01.2011
Sv: forelsket!
Hej med dig.
Det er da rart at høre, at I nu er i samme klasse og at du har følelser for ham igen, tror du ikke også at han føler lidt for dig? Du kan jo tage mod til dig og spørge ham, det er trods alt kun 1 år siden i var sammen! Hvis du vil have at han skal lægge mere mærke til dig, og forstå at du igen er vild med ham, ja så må han på en eller anden måde jo få det af vide!
Hvordan du vil gøre det? Du kan fortælle ham det direkte eller skrive et brev, mail, sms. Du kende ham bedst, så hvilken vælger du?
Held og lykke.
Pia
 
02.12.2010  
Svigtet af mine veninder?
Hej, jeg er 13 år, og jeg har to bedste veninder. Men jeg har det bare som om de svigter mig nogle gange. Og det sker oftere, og oftere. Jeg er den meget seriøse og stille pige, lidt nørden i klassen. Jeg føler mig bare efterhånden som en ingen vil være sammen med. Mine veninder lader tit som om jeg ikke er der, og der opstår tit situationer som: "jeg vil sidde sammen med hende, så kan du ikke flytte dig", eller "ej, det er så kedeligt uden vores anden veninde". Det er hårdt når man står midt i situationen hvor man føler sig udenfor blandt sine bedste veninder. Er der en måde at løse det på? måske uden at snakke med dem om det?
på forhånd tak!
 
07.12.2010
Sv: svigtet af mine veninder?
Hej med dig.
Jeg kan godt forstå at du har det svært og jeg syntes ikke at dine veninder behandler dig godt, tænk nu hvis det var dig, som behandlede dem på denne måde! Når de siger det til dig, så skal du spørge dem, "hva' mere I med det?" Få dem til at forklare, og på den måde blive flove over at de behandler dig sådan. Du kunne jo også prøve kun at være sammen med den ene af gangen, måske ville det hjælpe?? Det er svært at ændre på ting som går en på, uden at sige det til dem som står bag handlingen. Det bedste ville nok være at du fortæller dem hvordan du har det, når de siger ting som gør dig ked af det.
Pia
 
25.11.2010  
Jeg er 10 snart 11
Jeg er blevet uvenner med min rigtig gode ven og fortryder det jeg gjorde og sagde min bedste veninde føglede ham hjem sammen med min anden ven og veninde og så en anden dreng hvor jeg der imod føgltes hjem med to hvor han med 5 de 5 er mine rigtig gode venner og er bange for at mindste dem jeg hved ikke om jeg skal sigde undskyld eller bare lad det ligge han er den populæreste i klasen og kan nemt gøre mig til den mest upopulære så er bange for at blive u populær fordi jeg er bland de 4 populere i klassen
 
30.11.2010
Sv: jeg er 10 snart 11
Hej med dig.
Du kan jo altid snakke med ham, og fortælle ham hvordan du har det med det, og beklage det der er sket. Så er det jo op til ham om han vil være venner med de igen. Hvis du ikke gør noget, ja så sker der ingenting, andet end det værste som du frygter.
Du kan jo også sende ham en sms eller noget andet.
Pia
 


Senest opdateret 23.12.2017 10:56 af MH