ForsideFørste uge af sommerferieAnden uge af sommerferien10. kl.Information om 10. klasseKommende elev i 2020-21?Valg af fagpakke10EUDBusinessKunst & designKulturen kalderSport & sundhedSundhed, omsorg og livTech & scienceUd i verdenElev fra anden kommuneSkoleferieplanYderligere info 2019-20SkolekortSygdom & fraværUU-vejledningElevloginLæringscentretDanskEngelskMatematikTyskFysikOSOLærerloginInternationaliseringeFamily 4UEUneedsUUddannelsessystemerREFROEntreprenørskab10PlusUngdomsklassenUngdomsskoleUngdomsskole/holdoversigtSommerferieaktiviteterKnallertkørekortBetaling til holdGenerelle oplysningerOm UndervisningenTil undervisereJagten 20207'eren 2020UngdomsklubberAfd. Holbæk byVestergadeFritidscentretLadegårdsparkenAfd. KatrinedalSvinningeAfd. SkovvejenKlubben i JyderupKlubben i JernløseAfd. KildedamKlubben i VipperødKlubben i TølløseKontaktpersonerOm UngdomsklubberneUngkort og UngfestNetværksklubberSSPSSPArbejdsgrundlagTematikkerTyveriVold og truslerMobning og chikaneRusmidler og misbrugKriminalitet genereltSociale medierRadikaliseringStraffeattesterLinksKontakt SSPKreds- og lokalrådDe 4 Netværkget2sportDAMGrejbankUdlejning og reglerHvad er en grejbankTelte m.mKano,Kajak & udrustningDiverse udstyrKontakt vedr. GrejbankUngdomsrådKontaktKontakt osBestyrelseInterntOm osBrevkasserSSP og KriminalitetCorona / COVID-19Sex og SundhedVenskab og kærlighedMig og min famlieMisbrug og stofferUddannelse og ErhvervLinks til rådgivningSpørgsmål og kommentarerEnglish
Share on facebookShare on twitterNotify a friendPrint page

Brevkasse: Venskab og Kærlighed

Mille Martha Hjort besvarer spørgsmål inden 7 dage.
 

Har du brug for et godt råd.

Går du og tumler med spørgsmål, omkring venskab og kærlighed du ikke kan få svar på, så har du chancen her. Skriv til Mille Martha Hjort som på bedste vis vil forsøge at hjælpe.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
Mille
 
 
Vis alle uvenner
04.11.2017  
Min bff hader mig
Hej jeg er en pige på 13 år der har problemer med min bedste ven her for cirka en måned siden kom vi op at skændes over et eller andet der åbenbart har gået min ven meget på. Vfter vi skændes har hun slet ikke ville tale til mig bagtalt mig og kommet med hate kommentarer til mg som " du er så falsk både på den måde du går, snakker og griner du er det mest f*cking falske dule ever vær nu dig selv og tag det liv seriøst hvis du bliver ved med at opføre dig så retarderet så ender det jo med at du bliver skudt" sådan har hun skrevet til mig i en periode det endte med at jeg var nød til at blokkere hende dette her problem har gået mig meget på og har haft det virklig dårligt over dte

hvad kan jeg gøre ved det skal jeg bare ignorere det eller har du en bedre løsning?

kh m
 
18.12.2017
Sv: min bff hader mig
Kære M

Du skriver at du er blevet uvenner med din bedste veninde. Det kan være meget smertefuldt og ensomt.
Det er meget naturligt, at man i din alder kan blive uvenner med sine venner. Man afprøver grænser og indimellem får man overtrådt hinandens grænser. Man får sagt og gjort nogle ting der ikke kan tages tilbage. Og ting man kommer til at fortryde.
Lige nu lyder det til at din veninde gør og siger ting, hun kan komme til at fortryde senere.

Hvis du på nogen måde har mulighed for at tale med hende, er det bedste, du kan gøre, er at være ærlig overfor din veninde og sige det, som du har det. Sig, at du er ked af det, og spørg, om I ikke kan snakke ud om tingene. Hvis I kan få talt sammen, er det vigtigt at I ikke starter et nyt skænderi. Man skal holde det på egen banehalvdel. Det vil sige, at du skal fortælle hvad skænderiet/uvenskabet gør ved dig. Man skal ikke forsøge at give den anden skylden, men kun tale om egne følelser. Og man skal være villig til at tilgive.

Hvis din veninde ikke vil tale med dig, synes jeg du skal bede en voksen om hjælp, da det ikke er okay, den måde den måde hun opfører sig på lige nu. Det kan godt være at I ikke bliver venner igen, men I bør kunne lade hinanden være. I har trods alt været BBF.

Kan du tale med din lærer? Eller andre voksne der kan hjælpe jer?

Håber du kan bruge mit svar, ellers må du skrive igen.

De bedste hilsner

Mille
01.01.2012  
Er så frustreret!
Hej pia

jeg har gået i parallelklasse med en pige, som aldrig var særlig venlig overfor mig, selvom jeg aldrig havde gjort hende noget.Ii alle de år jeg har gået i folkeskole, har hun gjort ting, som har fået mig til at føle mig alene og til tider klam.Shun skulle hver morgen, tilfældigvis lige gå ind i mig med hendes skulder hvis jeg sad på min plads, eller også gav hun mig et ondt blik.;de "små" ting har haft en negativ effekt i min skolegang, hvor jeg altid har været tilbageholdende i timerne, selvom jeg godt kunne finde ud af det, men var bange hun ville komme med en dum kommentar, så derfor turde jeg ikke.der var også en episode i 8kl.Rhvor min lærer i samfundsfag brugte en af mine afleveringopgaver, som eksempel på hvordan en god opgave skal være og indeholde, og det blev hende pigen sur over og sagde "nu er det jo ikke kun .N.E.U. Aer kan finde ud af det, jeg har da lavet en der var meget bedre", og lærerne sagde aldrig noget når hun med kommentarer som disse, som hun ofte gjorde, ikke kun mod mig men også andre.Edet gjorde mig virkelig ked af det, og har flere gange grædt over de ting hun har sagt eller gjort i mod mig, eller hvis jeg har taget hende i at bagtale mig, som jeg har gjort mange gange.Inu er hun så heldigvis flyttet, så jeg får 9 klasse uden at hun mobber mig, og det er så skønt! mine karakterer er steget meget, og jeg er blevet en af de mest mundtlige i hele min klasse, og jeg får meget ros fra mine lærer.S
her er så de to problemer som jeg er frustreret over:
mine veninder ved godt jeg ikke kan lide hende, og ved også godt hvor grimt hun snakker om mig, men alligevel leger de bedste veninder med hende hver gang vi møder hende, selvom de også selv siger at de heller ikke bryder sig om hende, og de ting har gjort mod mig, og jeg føler virkelig bare, at jeg bliver stukket i ryggen af min aller bedste veninder, fordi de er så sukkersøde overfor hende.Ajeg vil selvfølgelig heller ikke have at de skal blive uvenner med hende, men når de selv siger de ikke bryder sig om hende, og den måde hun taler om andre folk på, så sårer det mig at de så ikke viser det overfor hende.Rjeg har flere gange prøvet, at spørge hvorfor de er så søde mod hende, og er så gode venner med hende, når i alligevel snakker det dårligt om hende bag hendes ryg, og det kan de aldrig svare på.Vså hvad skal jeg gøre ved det, for hvis de gerne vil være veninder med hende, så er det deres valg, men de beskriver jo overfor mig som om de slet ikke kan foredrage hende?
mit sidste spørgsmål er, at hver gang jeg går ind på hendes facebook profil, så føler jeg mig klam og grim, fordi hun er så køn, og jeg har gjort så jeg ikke ser hendes ting på facebook længere, men en gang i mellem knækker filmen for mig, og så er jeg nød til at tjekke hende profil, og jeg bliver så ked af det og misundelig på hendes udseende.. hvad kan jeg gøre for ikke at føle sådan?
 
09.02.2012
Sv: er så frustreret!
Hej med dig.
Jeg kan godt forstå at du syntes at det er svært, og at det har været hårdt!
Hvis du skal videre, vil jeg foreslå at du slår en streg over det og lægger alt bag dig. Du skal ikke bruge energi på hende mere. Nu er hun ikke længere i din klasse, NYD DET.
Nu er hun ikke så tit i den omgangskreds, NYD DET. At dine veninder snakker med hende, er deres valg, lad vær med at gå ind i det(hvis du altså kan) Du skal ikke tjekke hendes facebook, prøv at fjerne hende fra dine tanker og dit liv. Gør dig selv en tjeneste, hvar gang du tænker på hende eller andre taler om hende, så tænk på en god oplevelse, en sød fyr, en tinge du har fået ros for osv. Lad vær' med at lytte når dine veninder snakker om hende eller med hende. På den måde kan du få skubbet hende ud af dit liv. Lad' ikke hende tager kontrol, men tag' den selv. Brug ikke din energi på hende, brug den på nogen/noget du i stedet kan li'.
Håber at det kan hjælpe lidt.
Husk på at hun fylder kun så meget, som du giver hende lov til at fylde i det liv.
Det er dig der bestemmer over dit liv..... Dig der sætter dagsordnen.
Pia
16.10.2011  
Jeg har et stort problem!
Hej jeg, er en pige som har et stort problem, med en veninde, eller faktisk to veninder..

det startet i sommerferien, hvor jeg var bedsteveninder med en der hed cecilie, og det havde vi vi havet i 3 månender eller sådan noget.

så valgte vi at havde en pause, men jeg tro hvorfor vi valgte ikke at være bedsteveninder mere, var fordi at vi slet ikke havde set hinanden i særlig lang tid.også begyndte dig en masse problemer, med at alle de fleste af min nærmeste veninder blev sure på mig.E.
Hså jeg havde ikke nogen rigtig støtte fordi de kun havde hørt historien fra hendes side og ikke min.E
et stykke tid efter, begyndte hun med at skrive til mig igen om at hun savnet mig og hun gerne vil være bedsteveninder med mig igen, så sagde jeg ja, jeg havde ikke nogen computer med eller noget, så jeg kunne ikke se hvad der skete inde på facebook, men min mobil havde noget det hvor jeg godt lige kunne komme ind og se, og der opdaget jeg så at hun var osse var blevet bedsteveninder med, hende den anden, som jeg har kendt hele min barndom.Sogså skrev jeg så til hende ida som hende den anden pige hed, om hun var blevet bedsteveninder med hende, og det sagde hun ja til.J så skrev jeg at jeg osse var bedsteveninder med hende.Iog den skal lige siges at jeg blev spurgt før hende.T men så sagde hun at hun ikke troet på det, og det var bare noget jeg sagde for at havde en bedsteveninde, og alt muligt.V men imellem tiden havde hun osse blevet bedsteveninder med en tredje.Tså vi kunne ikke forstå noget.Defter et stykke tid fandt de så ud af at hun løj, og at hun valgte mig fra, som hun lige havde spurgt.N også blev jeg jo sur, men igen var der ikke nogen der støttet mig.Ojeg følte ikke at der var nogen der holdte af mig!:-( jeg har siddet hjemme på mit værelse, mange dage og bare grædt og grædt.Uogså var sommerferien ligesom slut, og det hele var slet ikke som det plejet, at være.D men jeg har osse snakket meget med min mor om det, hun har været den støreste hjælp.Emen så ida, og cecilie de var bedsteveninder, også skrev jeg ti ida som jeg plejet hej:-), og så skrev hun hej med et spørgsmåltegn, også kom vi op og skændes, hun skrev til mig at jeg var klam, og jeg var klam imig selv, og altmuligtt grimt om mig.Ejeg blev sur og skrev noget som jeg fortryder rigtig meget, jeg sagde at hun ikke kan være det bekendt og at det her venskab er slut nu..Jså begyndte hun med at sige altmuligt med at jeg havde smidt hende uda af mit liv.Hmin mor syntes at det var nok nu og kørte mig hjem til hende der cecilie, vi snakket om det, og blev okey veninder igen. Sller jeg troet vi var veninder igen.D
når men så hende der ida, hende havde jeg kendt langttid, oog jeg kunne ikke undværre hende, eller noget.Uså skrev hun til mig at hun vil havde en kæmpe pause, fra mig, og at jeg bare skulle lade hende være.,jeg sagde så til hende at vi skulle tage den faceface, og det gjorder vi så. Hi snakket og sagde det var noget latterligt noget..Pet hele var ved at falde på plads, men jeg kunne mærke på dem at de ikke gad mig elller noget. Teg kunne cecilie kode til facebook, og jeg tog chancen og tastet den ind.Djeg kom ind på hendes side, også fik jeg lidt dårligt, og det tog mig tid, men jeg gik så ind og så hvad hun havde skrevet om mig sammen med hende der ida, jeghar taget bbilleder af det, og jeg havde ikke troet det om hende!, hun skrev feks.Aat jeg var klam so, og at hun aldrig nogensinden vil komme tilbage til mig, for så dum var hun ikke, og jeg bare skulle fucke op i helvdet, og jeg troet vi var gode veeninder, men så så jeg at hun havde skrevet at jeg bare var der og vi ikke var veninder.D.Ogal det gjorder ondt!, men jeg kom videre også skrev jeg til hend om hun nogensinden havde kaldt mig det og så skrev hun ja, men så havde hun fandt ud af det, og så begyndte hun helved bare igen.M.Ejeg tro aldrig det vil blive det samme igen, og jeg går bare her hjemme, fordi dem over i skolen vil ikke havde noget med mig at gøre, selvom hende der cecilie næsten lige er kommet ind i klasse.E.Dde ved ikke at jeg har været inde på hendes profil, men de vil heller hende ind mig:-/

undskyld hvis der er lidt stavefejl.-
jeg håber virkelig du kan hjælpe mig, fordi jeg kan ikke klare det mere!!:-(
tak på forhånd ...
 
28.11.2011
Sv: jeg har et stort problem!
Hej med dig.
Sikke en historie, og sikke noget du har været igennem. Jeg kan godt forstå at du gerne vil have en bedste veninde, men hun skal være en som du kan stole på, en som du har det godt med, en som ikke taler og skriver bag din ryg!
Min råd til dig;
brug ikke mere tid på dem, åben dine øje og prøv at kigge ud i verden og på den måde få øje på en ny, eller flere bedste veninder. Du er så meget rodet ind i "det gamle veninde pjat" at du slet ikke har forsøgt at finde andre. De piger giver dig ikke energi og venskab, de gør det modsatte. Slet dem fra dig liv, og lad dem ikke styre det. De kan sige hvad de vil, kun dig og dem du kender, ved om det er sandt! Drop det med facebook, og lad vær med at gå ind på hendes side, det er spild af tid.
Kan du evt. prøve at finde en ny veninde ved at gå andre steder hen, end du plejer?
Husk at det er dit liv, det og det skal du ikke spilde på den måde.
Held og lykke i jagten
Pia
13.10.2011  
Fortvivlet !
Hej jeg går i 7 klasse og det er jo der man har det med de populæreste i klassen og alt det pis.

men altså jeg var bedste veninder med en pige fra parallel klassen i et halvt år. Hi havde det sååå sjovt men hun forandrede mig.Ejeg begyndte at gå med rigtig meget make up og bliver lidt mere dullet & provokerende.Thvilket jeg aldrig havde været før..S
så jeg stoppede med at være sammen med hende. Ku går jeg kun med mascara, og har faktisk flere venner&veninder.Emen jeg føler jeg er falsk og mit liv er totalt et rod.Rjeg overvejer at være gode veninder med hende fra parallelklassen igen fordi der havde jeg det nemmere.Gmen jeg har også fundet ud af mange af de andre piger hader hende.Iog de skal jo ik også hade mig.I
hjælp.
mvh pigen1998
 
28.11.2011
Sv: fortvivlet !
Hej med dig.
Den er svær, for det med veninden og grupper er ikke det letteste.
Du skal holde fast i dig selv, du kan jo ikke være andre end den du er!
Det handler jo heller ikke om hvordan man ser ud, men hvordan man er! Tror du ikke at de andre er "bange" for hende, fordi de ikke kender hende? Du kunne måske spørge dem hvorfor de hader hende? Det er ærgeligt at du skal vælge mellem dem, kan det ikke lade sig gøre at du er venner med allesammen?
04.06.2011  
Hjæææææælp
Hjæææælp!
jeg har en kæreste som ikke er fra danmark og min mor kan ikke li!!
hvad skal jeg gøre vi kommer tit op og skændes over det
og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for jeg elsker ham rigtig meget
 
10.06.2011
Sv: hjæææææælp
Hej med dig.
Prøv at finde ud af hvorfor og hvilke ting det er, din mor ikke kan li'. Prøv at spørge hende hvorfor hun reagerer sådan? Kender hun ham?
Vil hun lære ham at kende?
Det er nogen gange det ukendte vi reagere på, vi bliver usikkere og tør ikke at lære det at kende!!
Måske gælder det samme for din mor.
Pia
01.06.2011  
Hjælp med kæreste og veninder.
Hej pia..jeg står i dilemma, da jeg er vildt forelsket i en fyr og har været det i 3 kvart år.Gog han har det på samme måde, men sidst vi var kærester skuffede han mig virkelig meget :-( han var mig utro men mine følser har stadig holdt ved de 6 måneder vi har været uvenner.Aså nu har jeg tilgivet ham, og vi er begyndt at have lidt kørende igen.Rjeg kommer fra en lidt "fint" hjem.Khvor han kommer fra en roddet bondegård, og han forældre er skilt.Than mener at det er for "fint" nogle gange, når han er hjemme hos mig.E så han bliver flov over det.Nmen jeg har intet i mod at han kommer fra en anden type familie end mig, men det røre åbenbart ham meget.R
mine veninder kan ikke lide ham fordi han sårede mig sådan sidst, så jeg er også bange for at miste dem hvis vi begynder aat blive kærester igen.
E
så mine spørgsmål er:
hvorfor betyder det så meget for ham at jeg kommer fra en lidt "finere" familie end mig?

kan jeg godt risikere min egen sårbarhed for at være sammen med ham igen?

skal jeg lade værre på grund at mine veninder?
håber du vil hjælpe mig! :-)
 
10.06.2011
Sv: hjælp med kæreste og venin
Hej med dig.
Ja hvordan skal du vælge og på baggrund af hvad? Ham du godt kan li' kender du jo, på både godt og ondt! Dine veninder går jeg ud fra at du har haft i rigtigt lang tid, og I kender hinanden og har været igennem meget sammen.
Måske kan du lave en liste hvor du skriver det gode og dårlige du kommer i tanke om hos dine veninder og din ekskæreste. Måske giver det dig et billede af i hvilken retning du skal, og hvem du skal vælge!
Hvorfor han har det svært ved at du kommer fra et fint hjem, det må du spørge ham om. Måske kan det hænge sammen med at du/I har noget han aldrig har haft, og som han måske gerne ville have. Der kan være mange forklaringer, men kun den han giver, vil give dig det svar du har brug for.
Pia
28.03.2011  
Jeg har brug for hjælp
Jeg startede på en skole og gik der fra 0. Til 4. Der jeg flyttede skole pga. Dårligt kammeratskab og drillerier.Jjeg fyttede skole og var så lykkelig over at komme på en skole hvor folk holdt af en for den man er og jeg havde det så godt, men så styrtede vores økonomi og jeg skulle flytte skole igen..G jeg græd så forfærdeligt meget for jeg ville ikke væk fra dem jeg elskede.Ejeg skulle flytte tilbage på den gamle skole.Gder gik rygter om at jeg var en forkælet snob, så jeg fik af vide at jeg først ville blive taget godt imod men bagefter ville blive mobbet ud.Kjeg kom i en klasse hvor der ikke var blevet sagt at jeg skulle mobbes ud. Get gik meget godt istarten.M cirka nogle måneder.D(jeg har gået der i 8 måneder nu) men nu får jeg af vide at jeg er klam og min kæreste er klam og at ingen kan lide mig fordi jeg er grim og jeg hele tiden skifter stil (som jeg ikke gør!) mine forældre er skilt og jeg kan ikke lide min far.Ghan er en narrøv, sagt ligeud.Eder er ingen jeg bryder mig om fordi de er sådan over for mig.Njeg har ikke nogle venner..Kkun dem fra min gamle klasse som jeg er ved at miste kontakten til.Rjeg kan bare ikke ignorere alt det lort folk siger til mig.Ejeg har flere gange overvejet selvmord! selvmord! tænk på at der virkelig er folk der kan være så hjerteløse at ødelægge folks liv!!! jeg havde forresten indbrud i mit hjem i går nat. Keg ville ønske jeg stod på en klippe hvor jeg kunne skrige ud i verden at folk skulle respektere hinanden som den de er! jeg vil ikke leve i denne onde verden mere....
 
29.03.2011
Sv: jeg har brug for hjælp
Hej med dig.
Jeg vil godt tilbyde dig at du kan snakke med mig om det i telefonen, hvis du har lyst?
Vi kan komme rundet om alle de ting der gør det svært for dig, og jeg vil kunne råde dig på en meget bedre måde! Vi vil også kunne få en snak om de overvejelser du har haft i forhold til selvmord, og alle de tanker der ligger bag.
Så er du frisk?
Du kan sende mig dit mobil nr. og et tidspunkt der passer dig, så vil jeg ringe.
Det er anonymt så du behøver ikke at bekymre dig om noget! Her er mit nr. 7236 5132
Håber at høre fra dig
Pia
25.11.2010  
Jeg er 10 snart 11
Jeg er blevet uvenner med min rigtig gode ven og fortryder det jeg gjorde og sagde min bedste veninde føglede ham hjem sammen med min anden ven og veninde og så en anden dreng hvor jeg der imod føgltes hjem med to hvor han med 5 de 5 er mine rigtig gode venner og er bange for at mindste dem jeg hved ikke om jeg skal sigde undskyld eller bare lad det ligge han er den populæreste i klasen og kan nemt gøre mig til den mest upopulære så er bange for at blive u populær fordi jeg er bland de 4 populere i klassen
 
30.11.2010
Sv: jeg er 10 snart 11
Hej med dig.
Du kan jo altid snakke med ham, og fortælle ham hvordan du har det med det, og beklage det der er sket. Så er det jo op til ham om han vil være venner med de igen. Hvis du ikke gør noget, ja så sker der ingenting, andet end det værste som du frygter.
Du kan jo også sende ham en sms eller noget andet.
Pia
20.11.2010  
Hej
Hej jeg er blevet uvenner med min veninde fordi hun sagde jeg ikke var god nok til hende hun sagde jeg var for kedelig så jeg aner ikke hvad jeg skal gøre.

skal jeg droppe hende eller er der andet.

hilsen pigen sofie
 
30.11.2010
Sv: hej
Hej Sofie.
Prøv at snakke med hende om det hun siger, for hvordan skal du ellers kunne ændre dig, hvis det altså er det du vil. Du kan jo sige til hende at der skal to til at være veninder, og at det også handler om hende. Hva' vil du helst?
Det skal du lige finde ud af!
Pia
15.11.2010  
Uvenner....
Hej, jeg går i en klasse hvor vi har et rigtig dårligt sammehold! pigerne og drengene skændes konstant, men alligevel vil man gerne blive "godkendt" af de "seje drenge.Uquot; igår kom jeg op og skændes med en af de "seje" drenge, og selvom det var ham der var en rigtig idiot og jeg bare forsvarede mig selv, så følte jeg alligevel at jeg skulle sige undskyld så jeg ikke blev uvenner med ham.Amen hvad får jeg ud af at være venner med ham? han behandler mig alligevel rigtig dårligt i skolen! jeg er ikke en der kan lide at have konflikter eller at nogen ikke kan lide mig.Mmen skal man alligevel stå op for sig selv eller bare være sød imod en som aldrig kommer til at respektere mig? hvad gør jeg? :s
 
30.11.2010
Sv: uvenner....
Hej med dig.
Du skal vælge dine kampe, og finde ud af, hvem du bakker op, og om det giver mening.
Kan du ikke snake med din klasselærer om at gøre noget, det er jo også i hans/hendes interesse at klassen trives.
Pas på dig selv.
Pia
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

.Senest opdateret 01.04.2019 18:25 af MH