Brevkasse: Venskab og Kærlighed
Mille Martha Hjort besvarer spørgsmål inden 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

.

 
Har du brug for et godt råd.
Går du og tumler med spørgsmål, omkring venskab og kærlighed du ikke kan få svar på, så har du chancen her. Skriv til Mille Martha Hjort som på bedste vis vil forsøge at hjælpe.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
Mille
 
 
Vis alle venner
12.10.2012  
Mig og hende 021
Hej jeg er en dreng på 13 år gammel jeg kan lide en pige fra vores klasse jeg prøver at snakke mad hende og sms'er til hende nogen gang hun svar mig ikke så bliver jeg vred.
i klassen det er mig det laver sjov fx med lærer så hun har det sjovt.
i skolen hun geder ikke snakke mad mig så meget når vi kommer ud og på ven hjem nogen gang så følger jeg hende hjem så snakker meget med mig
jeg tør ikke og sprog hende om kan vi komme sammen blive kæreste hvad skal jeg gør ?
hjælp mig
 
31.10.2012
Sv: mig og hende 021
Hej med dig.
Du gør jo allerede alt det rigtige! Kunne du skrive et brev til hende og lægge i postkassen hos hende? Du kunne også foreslå at I gik i biffen og så en film sammen. Du må nok lade tiden gå, og forsøge at vinde hendes interesse. Nå det rigtige tidspunkt kommer, kan du så spørge hende.
Pia
 
01.02.2012  
Skoleskift
Jeg er en pige på 13 der skal skifte skole her i februar men jeg ved ikke hvordan jeg skal sige det til dem fra min klasse. For tidligere har jeg sagt at jeg ville prøve en ny skole, og nok ville flytte. Men nogen blev endda lidt halv-sure fordi de ikke ville have jeg flyttede.

jeg vil godt kunne sige det, uden det lyder som om jeg ikke kan lide dem. For de er en super fantastisk klasse.
jeg vil bare godt prøve noget nyt og møde nye mennesker.

hvordan siger man det lige? det er meget snart jeg flytter!
 
09.02.2012
Sv: skoleskift
Hej med dig.
Med ærlighed kommer man længst, så fortæl du dem det, du lige har skrevet til mig. Du vælger dem ikke fra, du tilvælger blot en anden klasse, fordi du vil prøve noget nyt. Det er ok at fortælle dem at du er lidt nervøs for deres måde at reagerer på! Du er jo stadig interesseret i at være venner med dem, ikk'?
Det skal du nok fortælle dem, I kan jo stadig være sammen og skrive på facebook, twitter, sms m.m.
Prøv at sige det på den måde, så må du se hvem der hænger på og hvem der vælger fra. Brug ikke energi på dem, som evt. ikke vil dig, eller som bliver sure.
Pia
 
09.01.2012  
Forelsket eller ej - kæreste e
Hej !
jeg er en 15 årig pige, der ikke kan finde ud af om jeg er forelsket eller ej. Nogle gange får jeg den fornemmesle, hvor jeg føler mig tryg, har det dejligt inden i, jeg kommer tænker andet ennd min hårde hverdag, som er en hel anden ting. Men det er kun når jeg ser og er sammen med ham.(det ikke alle jeg har det sådan med). Men jeg ved heller ikke om det bestyder, at jeg kan lide ham eller ej. Har kunnet lide han før, men det var hurtigt over igen, det var kun be grund af jeg havde sagt det til en ad min venninde, at jeg synes var dejlig og gerne vil komme sammen med ham. Min venninde blev meget overrasket og ikke viste hvad hun skulle sige.
senere samme dag, begyndte ham, jeg kunne lide, at skrive til mig over facebook og han ville så gerne have mig som ven på messenger. Sådan noget var jeg ikke vantil på det tids punkt, jeg blev også meget glad fo.Jeg tænkte, at jeg måske havde en chance til at få min første rigtige kæreste.
der gik flere dage hvor vi snakket og hyggede sig og min venninde virkede mega glad, hver gang hun så mig, altså det var jo også fint, at hun er det. Men hun var meget mere glad end hun plejede at være, og hun spurgte også tit indtil ham, jeg kunne lide.
på det tidspunkt ville jeg lide prøve, at se hun ville sige til, at jeg sagde" ikke kunne lide han længer", fordi det virkede somom de to havde snakket sammen og ikke ville sige det til mig, og det ville jeg jo gerne vide om hun havde. Pusit nok stoppede "han" også med at skrive.
det gik et halv år før vi sådan snakket sammen igen i virkeligheden mellem mig og "ham".
nu har min vennide sprugte mig, her i skoleåret, om jeg kunne lide ham, hvor jeg svarede " jeg ved det ikke" og der så min vennide lidt nedtrygt ud, da jeg sagde det, og hun har ikke sprugte min lige siden.
men det er der, at mig og "ham" vi snakker og hygger os rigtig meget, og han driller mig meget med forskelle ting. Det er jo også rigtig hyggeligt, jeg nyder at få opmærkesomligheden fra ham.
jeg er også tvivel om jeg skal gøre noget det eller om vi bare forbliver venner.
hjælp mig please!!!!

mvh
mig^^
 
09.02.2012
Sv: forelsket eller ej - kæres
Hej med dig.
Jeg kan ikke helt finde ud om om du er forelsket i ham, eller om du blot kan lide at ham giver dig opmærksomhed? På mig virker det ikke som en forelskelse, for der kan man ikke undvære hinanden, man skriver og ringer sammen hele tiden! Det virker også mere som om at det er en facebook ven, som du vil have for dig selv og ikke dele med andre. tror du ikke at din veninde er lun på ham? Ville det være ok hvis hun "gik efter ham"?
Hvis jeg var dig, ville jeg nok forblive venner med ham. På den måde er du også åben for at finde en anden kæreste, en du føler noget for.
Pia
 
06.08.2011  
Må lyve for vennerne, begrund
Hej. :-)

jeg har en rigtig sød kæreste, som jeg elsker og holder af. Vi var engang rigtig meget sammen med min omgangskreds, så han lærte mine mennesker at kende. I starten kunne han godt lide dem, men fordi han er et år ældre og måske lidt mere moden, så er de ikke lige hans typer og nok ikke dem han ville vælge at være sammen med. Det synes jeg også er fint nok, men både ham, mig og alle de andre har efterhånden været sammen i rigtig lang tid, hvor vi hygger os, og derfor ved jeg heller ikke hvordan jeg skal forklare mine venner at min kæreste ikke gider med til alt det vi laver mere. For jeg vil ikke fortælle dem grunden, og det må jeg heller ikke for min kæreste... Men jeg bliver også ked af det når han nu i sidste måned fortalte at han ikke kunne lide min bedsteven, eller den type han er. Min kæreste og ham er nok også rigtig forskellige, men han har aldrig gjort ham noget så jeg synes det lidt underligt at han skal gå og være sur hvis min bedsteven nu er sammen med os. Jeg er da også tit sammen med nogle som ikke lige er min kop te, men jeg smiler da alligevel. Men nu her igår fortæller han mig at han heller ikke bryder sig om min bedsteveninde. Så jeg blev selvfølgelig ked af det, for jeg kan ikke se hvad det er de gør galt. Men når jeg forklare de her ting, lyder han også rigtig dum fordi han ikke kan lide mine nærmeste. Men der er selvfølgelig også mange af mine venner, som han synes er fine nok... Men det bare dem jeg holder aller mest af han ikke kan lide, og det svært for mig at skulle håndtere det, når min bedsteveninde eller bedsteven spørg om vi alle sammen skal være sammen. Nu er jeg begyndt at lyve overfor dem, begrund af min kæreste.. og jeg har aldrig løjet overfor dem før, så det gør rigtig ondt indeni... Så jeg ved ikke hvordan jeg skal forklare min kæreste det. For jeg vil rigtig gerne have at han i hvert fald fortæller min bedsteveninde hvad det er hun gør galt nogle gange, for hun kan jo ikke vide det hvis hun ikke får det fortalt.. men det vil han ikke, så har du nogle råd om hvad jeg kan sige til ham, og hvordan jeg undgår at lyve for mine venner?

hilsen pigen.
 
28.11.2011
Sv: må lyve for vennerne, begr
Hej med dig.
Det er ikke en god situation du sidder i, du begynder at gøre ting, som du ellers ikke ville. Du er i klemme mellem din kærsete og dine venner. Der er et ordsprog, man kan ikke både puste og have mel i munden. Det kan du heller ikke, derfor skal du overveje hvordan du tacker det. Det er godt nok dig der er i midten, og derved også dig der skal tage stilling til det som skal ske. Du er selv inde på at du bliver nød til at snakke med ham, for at fortælle ham om det, det gør ved dig, når han vælger dine venner fra!
Det bliver ikke bedre, sikkert blot værer, derfor skal du nok ikke vente far lang tid. Tænk dig, hvis dine venner tager dig i at lyve? Hvad tror du de gør? Vælger de dig fra på grund af ham?
Valget er dit, og hvordan du gør, er op til dig.
Pia
 
07.05.2011  
Er det noget jeg ska gøre noge
Heeji....
altså.. jeg har gået på den skole jeg går på nu i 3 snart 4 år, men får 2 år siden startede en "ny" dreng i min klasse... Eller ny og ny, jeg har kendt ham et stykke tid før at han startede, og det var grunden til at han startede... ( altså fordi jeg gik der)...

da han startede i min klasse var han den søde dejlige dreng som han var før han gik i klassen, men hurtigt ændret han atityde og blev lidt svinsk overfor andre, men ikk mig...
noglegange "driller" han mig forsjov....

nu til det, det handler om... Vi har været kærester 2 gange, og har altid været super venner, men nu ved jeg ikk rigtig om kæreste føelserne kommer igen... Vi har aftalt at vi ikk ska være kærester igen, kun fordi at det åbenbart var et problem for pigerne i min klasse ( fordi at jeg i forvejen er 100% drenge pige)...
han er bare begyndt at kramme mig og snakke meget mere om hba han tænker nu når vi er sammen, og han kan saktens finde på at komme og flette fingre med dig midt i det hele...

mit problem er bare om vi stadig ska holde det på vennebasis, eller om jeg ska tage en snak med ham om hva jeg føler???!'

jeg ved at det måske er lidt indviklet, men så beskriver det hvist også meget den situation jeg er i nu....

hilsen den måske "ny/igen" forelskede pige...
 
18.05.2011
Sv: er det noget jeg ska gøre
Hej igen.
Jeg kan godt forstå at du ikke helt har styr på det, for er I kærester eller blot venner?
Hvad syntes du?
Hvad syntes han?
Jeg tror at det er en god ide at I få snakket om det, for så bliver I begge kloge på det I har gang i!
Hvis man vælger at være kærester, skal man kun gøre det for ens egen skyld, og ikke tænke på eller over hvad de andre piger i klassen syntes eller tænker!
Man skal gøre det fordi man holder af, og vil være sammen, og fremfor alt pga. den følelse man oplever når man er sammen med ham man kan li' - som man slet ikke kan undvære!

Håber at det hjalp lidt
Pia
 
09.02.2011  
Help my
Hej pia
jeg kan ikke finde ud af at have en kæreste og mine venner hos mig samtidig og det ender altid med at jeg vælger mine venner
hvad skal jeg gøre med min kæreste problemer
 
14.03.2011
Sv: help my
Hej med dig.
Jeg kan godt forstå at du ikke helt ved hvad du skal gøre, her et par råd;
Du kunne sige det til dem, at du føler dig splittet, og ikke kan vælge mellem dem.
Du kan planlægge hvem, hvor og hvordan du er sammen med dem, hver for sig.
Håber at det vil hjælpe lidt.
Pia
 


Senest opdateret 23.12.2017 10:56 af MH