ForsideFørste uge af sommerferieAnden uge af sommerferien10. kl.Information om 10. klasseKommende elev i 2020-21?Valg af fagpakke10EUDBusinessKunst & designKulturen kalderSport & sundhedSundhed, omsorg og livTech & scienceUd i verdenElev fra anden kommuneSkoleferieplanYderligere info 2019-20SkolekortSygdom & fraværUU-vejledningElevloginLæringscentretDanskEngelskMatematikTyskFysikOSOLærerloginInternationaliseringeFamily 4UEUneedsUUddannelsessystemerREFROEntreprenørskab10PlusUngdomsklassenUngdomsskoleUngdomsskole/holdoversigtSommerferieaktiviteterKnallertkørekortBetaling til holdGenerelle oplysningerOm UndervisningenTil undervisereJagten 20207'eren 2020KlubberAfd. Holbæk byVestergadeFritidscentretLadegårdsparkenAfd. KatrinedalSvinningeAfd. SkovvejenKlubben i JyderupKlubben i JernløseAfd. KildedamKlubben i VipperødKlubben i TølløseKontaktpersonerOm UngdomsklubberneUngkort og UngfestNetværksklubberSSPSSPArbejdsgrundlagTematikkerTyveriVold og truslerMobning og chikaneRusmidler og misbrugKriminalitet genereltSociale medierRadikaliseringStraffeattesterLinksKontakt SSPKreds- og lokalrådDe 4 Netværkget2sportDAMGrejbankUdlejning og reglerHvad er en grejbankTelte m.mKano,Kajak & udrustningDiverse udstyrKontakt vedr. GrejbankUngdomsrådKontaktKontakt osBestyrelseInterntOm osBrevkasserSSP og KriminalitetCorona / COVID-19Sex og SundhedVenskab og kærlighedMig og min famlieMisbrug og stofferUddannelse og ErhvervLinks til rådgivningSpørgsmål og kommentarerEnglish
Share on facebookShare on twitterNotify a friendPrint page

Brevkasse: Venskab og Kærlighed

Mille Martha Hjort besvarer spørgsmål inden 7 dage.
 

Har du brug for et godt råd.

Går du og tumler med spørgsmål, omkring venskab og kærlighed du ikke kan få svar på, så har du chancen her. Skriv til Mille Martha Hjort som på bedste vis vil forsøge at hjælpe.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
Mille
 
 
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11   Næste side Sidste side
30.03.2019  
Bedste ven forelsket i mig
Hej
min bedste ven har været forelsket i mig lidt tid. Til en fest blev han fuld og sagde at han elsker mig og om vi ikke skulle være kærester.Ejeg sagde det ikke var på det tidspunkt vi skulle snakke om det
om mandagen efter festen spørger han igen, og jeg har ikke følelser for ham.Ajeg afviste ham på en pæn måde, men nu er jeg rigtig bange for at jeg har mistet ham som ven.Ahvad skal jeg gøre?
 
01.04.2019
Sv: bedste ven forelsket i mig
Hej :)

Tak for din henvendelse.

Det er altid ærgerligt, når der kommer følelser mellem venner, i hvert fald når det ikke er gengældt. Det sker nogle gange og er ganske naturligt. Jeg synes det lyder til at du har håndteret det rigtig fint ved at afvise ham på en pæn måde. Andet kan du ikke gøre.

Jeg vil råde dig til at fortsætte med at være åben og venlig over for din ven.
Giv ham tid til at komme over sine følelser, så er der større chance for, at jeres venskab kan fortsætte. Måske bliver jeres venskab anderledes for en tid, men det er også okay.

De bedste hilsner

Mille
05.11.2017  
Nøgen dreng til film aften
Hej er en pige på 12 år og går i 7 klasse her for 3 uger siden var jeg til film aften hos en jeg mødte til en fest for et stykke tid siden som jeg hurtigt blev venner med. An af veninder blev også inviteret..Inå vi hyggede os rigtigt meget. Ba kl blev cirka 21:30 var vi kun mig min veninde drengen for festen og en fra en der engang har gået i min klasse..P lige pludselig begyndte ham drengen at hente øl og alkohol mig og min vindene holdt os lidt væk fra alkoholden fordi vil ville ikke havde ballade da vi kom hjem.T men det var da mega sjovt og vi grindene af helvede til fordi de to andre havde drukket sig pisse fulde, men så begyndet ham fra festen lige pludselig at tage tøjet af så kun stog underbukser og han råbte når skal vi havde taget nogle mø domme eller va? så stog han der helt nøgen det..V det støtte mig virklig han begyndte at kysse på min vendine jeg skyndte mig over at give ham en ordelig lussing men så tig han hårdt i min arm trak min blusse op og tog mig på brysterne.Gjeg slog hårdt mange gange end til han gav slip tog min vendene i hånden og skred men da jeg så kom hjem fortrød jeg virkelig jeg ik havde blevet hos den anden fulde pige.Hvar rigtig nervøs for om han gjorde noget ved hende turte slet ikke tænke på hvad kan kunne finde på at gøre helt alene i et stort hus med en pige der var helt fra den.Gig og ham fra festen kan stadig godt tale sammen men den aften har virklig stødt mig

lige siden den aften har jeg ikke turde være alene sammen med drenge eller være i nærheden af fulde mennesker noget jeg kan gøre?

kærlig hilsen pigen der er bange for drenge
 
23.12.2017
Sv: nøgen dreng til film aften
Kære Pigen der er bange for drenge,

Det lyder som en ubehagelig oplevelse. Godt du fik sagt fra og hjalp din veninde. I har tydeligvis fået jer en forskrækkelse.
Drengen har overtrådt en masse grænser for hvad der er acceptabelt.

Jeg synes det er fornuftigt, at du og din veninde ikke drak. I er meget (for) unge.
Fulde mennesker kan miste deres dømmekraft og handle dumt. Det sker, fordi alkohol sløver hjernen og svækker både koordinationen og koncentrationen. Alkoholen påvirker også evnen til vurdere risiko - og kunne kontrollere aggressive følelser. Jo yngre man er, desto størrere er chancen for at komme galt afsted.

Derfor er det vigtigt, at man som ung har forældretilladelse til at drikke, at man drikker under kontrolerede forhold, hvor der er forældreopsyn. Da det kan udvikle sig uheldigt, som det gjorde til filmaftenen.

Jeg synes ikke du skal slå dig selv i hovedet over, at du ikke gjorde noget for pigen, du blev forskrækket og har aldrig prøvet noget ligende. Det er naturligt at man flygter i sådanne situationer. Det er indbygget i alle mennesker som en overlevelsesmekaninsme.

Hvis I bliver udsat for ligende oplevelse, kan I tale med jeres forældre, når I kommer hjem, både for drengens og pigens skyld. Hvis drengen overtræder pigens grænser, kan det komme til at forfølge ham resten af livet. Samtidig kan I hjælpe den anden pige. Det kan godt være, de får ballede, men det er bedre end at de kommer til at gøre noget, de vil fortryde resten af livet. Måske vil jeres forældre ikke have at I kommer i det hjem mere, men det er måske ikke så galt.

Du skriver, at du nu er bange for fulde mennesker og drenge. Det er jo uheldigt, men jeg synes også, at det er er okay at have respekt for ikke at sætte sig i sådan en situation igen. Hvis du ikke kender dem du besøger ordenligt eller forældrene, ikke er hjemme, skal du være bevidst om at nogle, ser det som en mulighed for at drikke, selv om I er meget unge.

Jeg tror, det er de færreste drenge der vil opfører sig så grænseoverskridende, som han har gjort.


Håber du kan bruge mit svar, ellers må du skrive igen.

Bedste hilsner

Mille
04.11.2017  
Min bff hader mig
Hej jeg er en pige på 13 år der har problemer med min bedste ven her for cirka en måned siden kom vi op at skændes over et eller andet der åbenbart har gået min ven meget på. Vfter vi skændes har hun slet ikke ville tale til mig bagtalt mig og kommet med hate kommentarer til mg som " du er så falsk både på den måde du går, snakker og griner du er det mest f*cking falske dule ever vær nu dig selv og tag det liv seriøst hvis du bliver ved med at opføre dig så retarderet så ender det jo med at du bliver skudt" sådan har hun skrevet til mig i en periode det endte med at jeg var nød til at blokkere hende dette her problem har gået mig meget på og har haft det virklig dårligt over dte

hvad kan jeg gøre ved det skal jeg bare ignorere det eller har du en bedre løsning?

kh m
 
18.12.2017
Sv: min bff hader mig
Kære M

Du skriver at du er blevet uvenner med din bedste veninde. Det kan være meget smertefuldt og ensomt.
Det er meget naturligt, at man i din alder kan blive uvenner med sine venner. Man afprøver grænser og indimellem får man overtrådt hinandens grænser. Man får sagt og gjort nogle ting der ikke kan tages tilbage. Og ting man kommer til at fortryde.
Lige nu lyder det til at din veninde gør og siger ting, hun kan komme til at fortryde senere.

Hvis du på nogen måde har mulighed for at tale med hende, er det bedste, du kan gøre, er at være ærlig overfor din veninde og sige det, som du har det. Sig, at du er ked af det, og spørg, om I ikke kan snakke ud om tingene. Hvis I kan få talt sammen, er det vigtigt at I ikke starter et nyt skænderi. Man skal holde det på egen banehalvdel. Det vil sige, at du skal fortælle hvad skænderiet/uvenskabet gør ved dig. Man skal ikke forsøge at give den anden skylden, men kun tale om egne følelser. Og man skal være villig til at tilgive.

Hvis din veninde ikke vil tale med dig, synes jeg du skal bede en voksen om hjælp, da det ikke er okay, den måde den måde hun opfører sig på lige nu. Det kan godt være at I ikke bliver venner igen, men I bør kunne lade hinanden være. I har trods alt været BBF.

Kan du tale med din lærer? Eller andre voksne der kan hjælpe jer?

Håber du kan bruge mit svar, ellers må du skrive igen.

De bedste hilsner

Mille
13.12.2017  
Identitets problem
Hej kære pia

jeg har læst mange gode indlæg herinde, og her står jeg så med mit livs store spørgsmål.Ejeg ved ikke om jeg er til drenge eller piger skrevet simpelt, men bag denne tanker er der en del andre tanker.Ejeg ved ikke hvordan jeg skal udtrykke det anderledes.Ejeg ved nemlig ikke om dette er normalt eller ej.Rjeg er 15 år gammel og er en dreng går i 9 klasse. Fvordan finder jeg svaret på dette spørgsmål.Ker det måske noget du kan hjælpe mig med?
 
18.12.2017
Sv: identitets problem
Hej med dig

Efter du har skrevet har jeg overtaget brevkassen, derfor er det ikke Pia der svarer.

Du skriver at du er usikker på, om du er til drenge eller piger.
Der sker rigtig meget med ens hormoner i din alder. Det er naturligt at man i sin ungdom, er usikker på egen identitet og mange er nysgerrige på deres sexualitet. Man skal til at lære sig selv at kende seksuelt, og i den proces er det normalt, at man tænker på det samme køn, uden at man behøver at være homoseksuel.

Der er ikke nogen grund til, at nogle er homoseksuelle og nogle er heteroseksuelle. Forelskelse og tiltrækning er jo ikke noget, man selv kan bestemme over, så derfor kan man heller ikke selv bestemme, om man bliver homoseksuel eller ej. Det er ens følelser, der styrer det.
Jeg tænker, at du skal prøve at se, hvad vej dine tanker går den næste tid og tænke det, der kommer til dig, uden at gøre det til forbudte tanker.

Måske kan du også finde svar og hjælp på Landsforeningen Bøsser og Lesbiskes hjemmeside.

Håber du kan bruge mit svar ellers må du skrive igen.

De bedste hilsner
Mille
19.12.2016  
Mangel på selvskab🙂
Hvor kan jeg finde ungdomsklubber?
 
09.01.2017
Sv: mangel på selvskab&#128578
Inde på siden er der en oversigt over hvor de forskellige klubber ligger og hvornår de har åben. Hvis du stadig ikke kan finde dem, må du lige skrive igen. Du har måske også mulighed for at kigge forbi klubben i Vestergade, der kan medarbejderne hjælpe dig. Vi har åben i klubben hver dag fra kl. 14.30 til 21.30
På gensyn og jeg håber at det hjælper dig!
08.01.2017  
Skitur
Hej pia

mit spørgsmål har intet med venskab eller kærlighed at gøre, men nu spørg jeg alligevel, for kan ikke se nogen steder man kan spørge ind til aktiviteterne.Ejeg er interessret i at komme med på ungdomsskolens skitur til østrig, men er det muligt at mine venner, som ikke bor i holbæk kommune også kan deltage i turen?
jeg kan heller ikke se om der stadig er flere pladser og hvor meget depositumet er på, som der står man skal betale før ens tilmelding er gældende?

mvh marie
 
09.01.2017
Sv: skitur
Hej med dig.
Jeg skal prøve p bedste vis at besvare dine spørgsmål. Denne tur er lavet i samarbejde med Ringsted Ungdomsskole, jeg skal derfor lige tjekke op med dem! Jeg tænker ikke at det er noget problem at du og dine venner deltager, så hvis du nu får min mail adresse skal du ret hurtig melde tilbage til mig, hvor mange I kunne tænke jer at deltage.
Du kan skrive til mig på phm@hold.dk så svare jeg dig med det samme.
Vi håber at det vil lykkes.
Pia
16.10.2016  
Thor
Min ven har foælsket sige i en pige men er for bange til at sige skal vi komme sammen hvad skal han gøre
 
24.10.2016
Sv: thor
Hej med dig. Jeg kan godt forstå at det kan være svært at sige det, ansigt til ansigt. Det kan jo gøre på andre måder, sms besked, skrive et brev eller måske kan du som ven hjælpe.
Din ven kan ikke gå ud fra at den pige som han har forelsket sig i, selv finder ud af det. Så hvis ikke han selv gør noget, så opdager hun det nok aldrig. Som ven kan du hjælpe ham på vej. Håber at I kan bruge mit svar, ellers må I skrive igen.
Pia
25.08.2016  
Skal jeg droppe ham?
Hej!

jeg står i et halvproblematisk dilemma!
det er sådan, at jeg i for et halvt år siden fik den skønneste kæreste. Ean er virkelig omsorgsfuld, sød og kærlig - og ikke mindst så gør han mig glad!!!

i starten havde vi det mega godt sammen, vi lavede alt med et smil på læben, og kunne ikke holde fingrene fra hinanden!
efter 3 måneder fandt jeg så ud af, at han havde skrevet lidt med en anden pige, hvilket gjorde mig rigtig skuffet:(
jeg kunne slet ikke være i mig selv, og følte mig så utilpas!
vi fik snakket om det hele mange gange, og begyndte at grine sammen igen.E
et par uger efter fortalte han mig, at han havde en svær depression, som han havde haft i næsten et halvt år, men at han først ville fortælle mig det nu, da han virkelig havde tillid til mig.Ijeg blev selvfølgelig rigtig ked af det på hans vegne, men fortalte ham, at det hele nok skulle gå, og at jeg selvfølgelig altid var her for ham!
ugerne gik og vi fik det bedre og bedre samt blev tættere og tættere.R
men nu et halvt år efter vores “fantastiske” forhold begyndte, er det bare begyndt at gå ned ad bakke:( han fortæller mig hele tiden, at han ikke stoler på mig, og når jeg spørger ham hvorfor ikke, ved han det ikke engang, han fortæller bare, at han aldrig har været vant til at stole på nogen, og at han derfor har det meget svært med det! jeg fortæller ham hver gang, at jeg respektere ham i det, og håber på, at han en dag vil kunne stole på mig.Rhan er en meget jaloux type, så hvis jeg bare arbejder sammen med drenge fra min klasse i en time, vil han nærmest ikke snakke med mig:(
han bliver hele tiden irriteret på mig, hvis jeg fx har redt hans seng om morgenen, eller hvis jeg er på toilettet i for lang tid`sådan nogle små ting, som jeg ikke ved, hvad jeg skal gøre ved? han vender mig ryggen, vil slet ikke snakke med mig, ligger med sin telefon og siger at jeg bare skal gå? han lukker mig fuldstændig ude, hvilket er sådan en forfærdelig følelse.R.L
forleden fortalte han mig, at han ikke rigtig var forelsket i mig mere, men at han stadig elskede mig overalt på jorden - men at han bare var kommet ud af den “forelskelsesfase” og at jeg bare var blevet en del i hans hverdag.G
jeg vidste ikke hvordan, at jeg skulle tolke det, var det godt eller dårligt? han gjorde mig meget forvirret:(
jeg sagde, at jeg altid ville være her for ham, lige meget hvilket valg han traf.Smen der sagde han bare, at det ikke hjalp :(

det skal lige siges, at vi har det virkelig godt sammen, når han er i “godt” humør! det svinger bare meget, hvilket er super irriterende! :(

imorges ville han ikke engang sige godmorgen, og han gik bare direkte ud på toilettet og låste døren, gik i bad og var der til vi kørte i skole:/ (han er 18 og jeg er 17).Sjeg prøvede hele tiden og spørge om der var noget galt, og om han ville snakke om det? hvorefter han først svarede mig på skolen, hvor han sagde undskyld, og at han bare havde sovet dårligt??

vi har også bestilt ferie til paris til december måned, og hver gang jeg fortæller ham hvor meget jeg glæder mig, svarer han ikke rigtigt:( han synes, at det er irriterende, når jeg siger, at jeg elsker ham og han vil aldrig rigtig lave noget, andet end at være derhjemme;/

jeg er meget forvirret over, hvad jeg skal stille op med? skal jeg blive ved som jeg gør? skal jeg hjælpe ham på andre måder, skal jeg stoppe vores forhold eller noget helt andet?
 
26.09.2016
Sv: skal jeg droppe ham?
Hej med dig. Jeg kan godt forstå at du syntes at det er svært, det er jo dig, som skal tilpasse ham, og hans humør! Du gør det rigtige efter dit eget hovedet, men det er ikke sikkert at det er det rigtige i hans hoved! Du spørger meget til ham, og det er ikke sikkert at han kan have det, det virker som om, alt den snak, gør ham tavs. Måske skulle du prøve at "lade ham snakke og du så lyttede" Du skal gøre op med dig selv, hvor lang tid du kan gå, og afvente hans kærlighed. Han siger godt nok at han er forelsket, men du skal også kunne mærke det! ved du om han få noget medicin i forbindelse med den depression? Det kunne måske afhjælpe lidt, hvis han selv vil altså!
Om du skal blive hos ham eller ej, er en beslutning du selv skal træffe, du skal hele tiden huske på at du skal være glad i det du er, og du skal overveje hvor meget du skal kæmpe. Du kan nemlig kun kæmpe for dig selv, hans kamp, må han selv kæmpe!
Håber det hjalp lidt, ellers må du skrive igen.
God dag
Pia
23.09.2015  
Trist
Hej trine
jeg er meget nede på jorden her for tiden :( og er virkelig træt af livet, ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre :((

hilsen ......
 
24.09.2015
Sv: trist
Kære dig, det er jeg rigtig ked af og høre!
Har du ikke lyst og sende mig en mail på trimi@holb.dk og fortæller mig lidt mere om, hvad der gør du er nede og hvordan det kan være du er virkelig træt af livet ?
Jeg vil rigtig gerne høre mere fra dig, og jeg vil rigtig gerne forsøge og hjælpe det jeg kan.

Kh Trine
15.09.2015  
Jeg er så vild med en pige.
Hej trine..

jeg er en fyr på 31, der er så vild med en pige på de 23-24 år.Gjeg syntes hun er utrolig flot.Gjeg har set hende et par gange i byen på et diskotek (vi bor i samme by).Fde få gange jeg har mødt hende i byen, har hun også lagt lidt mærke til mig, og en enkelt gang for ca.Iet år siden har jeg kort snakket med hende på diskoteket. Han huske hele hændelsen, da jeg kort kom i kontakt med hende, men fik da på det tidspunkt ikke gjort mere ud af det. Veg ved, at vi tilfælles har den sammme musik-smag.Uog jeg ved hun tit/ofte tager til musik koncerter her i dk indenfor elektronisk musik.Rmen de ligger langt fra den by vi kommer fra.M

mit dilemma er, at jeg er meget vild med hende og gerne vil i kontakt med hende, og for at lærer hende bedre at kende. Ptøder aldrig på hende i hverdagene eller andre steder, for så godt kender jeg hende ikke.jeg har aldrig været på facebook eller nogen andre sociale medier, så jeg går nu og tænker på, om jeg skulle melde mig på facebook egentlig kun af den grund, at jeg gerne vil i kontakt med hende. Lpersonligt har jeg ikke lyst til, at blive på facebook og heller ikke anmode alle dem jeg kender, om at blive ¨venner¨ osv).Bjeg ligger selvfølgelig et billede af mig, så hun kan se mig ( tror godt hun kan huske mig).Osyntes du det ville være en god idé at komme på facebook og tage kontakt til hende?? ved ellers ikke hvordan jeg kommer i kontakt med hende.


og hvis du syntes ¨ja´¨.H.N

-vil det være bedst at anmode hende som ¨ven¨ først og så skrive til hende? eller kan jeg tillade mig at skrive til hende først??

- og hvordan starter jeg i det hele tage med at skrive til hende?? ville det være forkert af mig, at skrive, at jeg har lagt mærke til hende, de få gange jeg har set hende i byen, og at jeg gerne vil lære hende bedre at kende.Fog at den eneste grund til jeg melder mig på facebook, er at skabe kontakt til hende - vil det blive for direkte til at skrive med i starten?? eller skal jeg bare starte ud med at skrive, ¨hej søde/smukke, hvordan det går det med dig?? kan du huske, at du har set mig før her i byen?? jeg vil heller ikke virke for ivrig, når jeg tager kontakt til hende.
S
jeg mangler virkelig hjælp til, hvordan jeg skal starte med at skrive til hende??

håber du kan hjælpe med nogle svar.
jeg er en ærlig, sød, sjov og charmerende fyr.

mvh

dan
 
18.09.2015
Sv: jeg er så vild med en pige
Hej Dan,

undskyld ventetiden på min tilbagevenden.

Tak for dit brev :)
Jeg svarer tilbage på din mail du har sendt mig.
Hilsen Trine
13.05.2015  
Afviste min bedste ven
Jeg havde en bedste ven som jeg være dag talt i telefon med, men en dag spurgte han mig om kærester, jeg sagde at jeg vil tænke over det.Ada jeg svarede, svarede jeg nej, fordi jeg var bange for at det skulle ødelægge vores venskab.Hnu hader han mig fordi jeg "afviste" ham, og han vil ikke snakke med mig lige meget hvor mange gange jeg siger undskyld.O
hvordan kan jeg få ham tilbage?

hilsen fra piger den savner sin bedsteven
 
18.05.2015
Sv: afviste min bedste ven
Hej med dig :)

Jeg kan godt forstå du savner din bedste ven!

Måske han har brug for lidt tid, inden I igen kan genoptage jeres venskab/ kontakt .. ?
Når han ønskede I skulle være kærester, har han følelser for dig - og det er nok svært for ham og skulle være venner med dig lige nu, når du har fortalt ham, at du ikke er interesseret i han på kæreste-niveau.
Mon tiden kan arbejde for jer, på den måde, at din ven skal have tid til og sluge, at du ikke ønsker og være kæreste med ham, men rigtig gerne vil beholde ham som din ven ..

Skriv gerne igen :)

Kh Trine
04.04.2015  
Just a question
Aye \m/
jeg har skrevet her før, men nu gør jeg det igen (ikke det samme).

kærester og aldersforskel.J
jeg tænker, hvis en person på 20 har en kæreste på 40, er det vel okay (måske lidt sært, men i orden).
Dmen er det også okay hvis en person på 13-15 har en kæreste på fx.E26? jeg mener, selfølgelig ikke hvis en på 14 og 27 har sex, så det jo pædofili, men hvis man bare er kærester?
er der en lov om det? må man gerne være kærester som fx 14 og 27? eller 13 og 23 fx?

håber du ser dette :)
 
08.04.2015
Sv: just a question
Hej :)
Du må skrive igen alt det du har brug for herinde :)

Jeg har fundet noget fra Børns Vilkår omkring aldersforskellen i et forhold:

- Så siger loven, at der ikke må være en væsentlig stor aldersforskel i et forhold. Det betyder, at hvis der er stor aldersforskel mellem en, der er under den seksuelle lavalder og den voksne (over 18 år), så kan den voksne godt blive anklaget og straffet for det. 10 år er en væsentlig stor aldersforskel, når den ene er mindreårig og under den seksuelle lavalder.
Loven er indført for at beskytte børn og unge mod voksnes misbrug og krænkelser.
Det gælder også de voksne, som groomer børn og unge. De kan anklages for at udsætte eller krænke børn og unge seksuelt. At groome, betyder at den voksne (over 18 år), mens man er barn eller ung, lærer en at kende og giver sig god tid til at opbygge tillid og viden om ens reaktioner og familieforhold. På den måde får den voksne, en meget stor betydning i ens liv. Det kan være en nabo, en fra familien, forældres venner, ældres søskende venner eller lærere, trænere - voksne som barnet/den unge kender som gode og omsorgsfulde voksne. Efter noget tid, begynder den voksne at stille krav og det behøver ikke at være seksuelle krav eller forventninger, men krav om at barnet/den unge skal gøre noget for den voksnes skyld. De krav bliver over tid mere rettet mod mere seksuelle antydninger, forventninger og krav fra den voksne.

Skriv gerne igen, hvis det er for rodet det jeg har svaret eller der er mere du vi spørge til :)
Kh Trine
18.02.2015  
Bedste veninde
Hej trine..

jeg er en pige på 15 år jeg er meget tit uvenner med min bedste veninde og det er næsten hver måned det er alt mulig vi bliver uvenner over og der kan gå en uge eller to før vi ser hinanden eller skriver sammen og jeg bliver virkelig ked at det når vi ikke får snakke samme og vi mister hinanden på et og andet tidspunkt og det ville jeg virkelig ikke


jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for at vi ikke bliver uvenner jeg ved ikke miste hende bare fordi at vi bliver uvenner over alt mulig næsten hver måned

jeg har virkelig brug for hjælp
 
26.02.2015
Sv: bedste veninde
Hej :)

Jeg kan godt forstå du bliver ked af det, når I bliver uvenner. Det er overhovedet heller ikke rart, når man er uvenner med sin bedste veninde, og jeg kan også sagtens forstår du bliver bekymret over, om I vil miste hinanden.

Det tager også meget energi, når man er uvenner. Øv

Kan du tale med din veninde en dag hvor I er sammen og ikke er uvenner, og fortælle hende, at du virkelig bliver ked af det, når I bliver uvenner? Måske I kunne lave nogle aftaler, så der ikke går 1 eller 2 uger før I taler om det der er sket?

Skriv gerne igen :)
Trine
04.02.2015  
Ok....
K..eg er en pige på 13... Ehmm, altså jeg er ikke så meget for at folk skal blande sig i det her på den måde. Ceg chatter med mange (fyre) som er ældre end mig, over nettet, fx.A26 & 27.E..Eder er så en som jeg har chattet med i 3-4-5 måneder, og det hygge.,.U men, udover at det selfølgelig er lidt forkert fordi han er 26 (snart 27) og jeg er 13, så kan han godt li' mig..M og jeg mener virkelig li', og jeg tror godt jeg også kan li ham, men er alligevel usikker.D.Tog har det så dårligt nogle gange, fordi tror lidt jeg lejer med hans følelser (har jeg kommet til før)..B.R jeg synes bare det synd for ham, at han er så meget ældre, og at han ikke ved at jeg er i tvivl om jeg kan li ham.E.T

ville egentlig bare spørge hvad du synes om det :3.....
 
09.02.2015
Sv:chatter med ældre fyre
Hej,

Ved fyren godt du er 13 år?
Hmmm, ja hvad tænker jeg - først tænker jeg, at det er helt naturligt, at man kan blive tiltrukket af én der er ældre end en selv, og derefter tænker jeg, at det er særligt med så stor en aldersforskel. Jeg kan ikke lige se hvad I kan have sammen pga. jeres aldersforskel ..? Jeg forstiller mig, at I er meget forskellige steder i jeres liv, du er formentlig i gang med folkeskolen - den har han for længst afsluttet. Du bor sikkert hjemme? Han bor sikkert for sig selv og arbejder/læser og har en hverdag med regninger, praktiske gøremål og voksne interesser ..

Hvis I vil dyrke sex, er det kriminelt og strafbart pga. din alder.

Så, jeg synes du skal kikke efter en fyr der ikke er så mange år ældre end dig ..

Skriv gerne igen :)
Trine
31.01.2015  
Forelsket
Hej trine
jeg er en pige , og har været igennem mobning, sladder og rygter.
men jeg flyttede skole, og kom ind i en ny klasse, en af drengene virkede rigtig sød, og begyndte at snakke meget med mig, og alle syntes vi var vildt søde sammen.Emen jeg vidste så ikke han var "player" typen. Då da jeg var på ferie i 4 dage, så kommer jeg hjem, og finder ud af at min veninde er fuldstændig vild med ham.V.Dhun vidste godt hvordan jeg havde det med ham, og hun var mere sådan afslappet omkring det.Dmen så december måned blev jeg blandet ind i en masse drama, og så gik alt galt mellem ham jeg kunne lide.Mmen endte med at blive venner igen.Rmen her for en uge cirka, sov jeg sammen med ham og nogle venner.Ehan virkede så sød, og ville hele tiden flette fingre, så det endte med at han lå og nussede mig.Rdagen efter var jeg mega glad, og tænkte "yes, det kan være vi endelig bliver mere end venner!".Nmen jeg for så en besked fra ham, at det var en fejl.Hjeg er så stadig helt knust over det, og han har valgt min "eks"veninde frem for mig.jeg fortalte min lærer om det, og vi tog noget af det op i klassen.,men jeg føler stadig, at det ikke har hjulpet noget.Mjeg har ikke snakket med ham siden.Sjeg er et meget ordensmenneske og prøver at holde alting planlagt, men når dramer opstår vælter min verden.Ljeg ved ikke hvad jeg skal gøre af mig selv? og jeg ved heller ikke hvad jeg skal gøre med ham, skal jeg opgive ham?

knus en meget fortabt pige..
 
09.02.2015
Sv: forelsket
Hej Pige,

Øv for nogle dårlige oplevelser du har haft, med sladder, rygter og mobning!
Jeg læser det som, at du på din nye skole har det bedre? Er det rigtigt forstået?

Det bliver rigtigt svært når man gerne vil have styr og tjek på tingene omkring én, og det så alligevel vælter .. jeg tænker det er en umulighed opgave og have styr på dramaer. Der er ofte andre mennesker involveret, og dem kan vi ikke have styr på. Vi kan prøver og holde styr på os selv, så godt som det er muligt.

Jeg synes ikke det lyder til, at drengen fra din klasse vil det samme med dig, som du ønsker med ham. Lyder til at han hopper lidt mellem din (x)veninde og dig - det synes jeg ikke er ok! Hvis han har valgt din veninde, synes jeg du skal lade de 2 have hinanden, og give dig selv lov til, at se om efter en anden sød dreng ..

Skriv endelig igen - håber det bedste :)
Trine
29.01.2015  
Kæreste såre
Hej trine..
jeg var i skolen da jeg fik en besked fra kæresten hvor der stå at han ikke følger at han kunne give mig det jeg ønsker i en dreng så han kom med den besked at han ville slå op men jeg synes ikke at han kom med en ordentlig forklaring på hvorfor han slog op og alle siger at det ikke er en rigtig mand fordi han ikke kan sige det til face to face
de siger også bare at jeg skal ignorer ham
og ved ikke om han stadig har føleser for mig mere

ved heller ikke hvad jeg skal gøre når jeg ser ham igen
men det er svært når man får sådan en besked i skole og ikke ved hvad man skal gøre.
 
09.02.2015
Sv: kærester eller ej
Hej :)

Jeg kan bestemt godt forstå du oplever det er svært, at modtage sådan en besked.

Kunne du sms'e tilbage til ham, og spørge hvad hans sms helt præcis betød .. ?
Når du ser ham igen, og hvis du har mod på det - kunne du gå hen til han og spørge, hvad hans sms betød, om I stadig er kærester eller ej, og om han stadig har følelser for dig .. ?

Skriv gerne igen ..
Håber det bedste :)
Trine
13.01.2015  
Venskab
Hej
jeg har mange gang haft poplemer i skolen og synes at..jeg rigtig tit bliver udvenner med folk og har også et stort tempuman. Og der for er jeg sur og jeg lag det går ud over min mor blandt andet og.Vvil gerne have hjælp til at for mig til det der at jeg ikke bliver udvenner med folk mere.Gog håber du kan hjælpe mig
 
16.01.2015
Stort temperament
Hej,

Det lyder ikke rart med uvenskab og et stort temperament ..
Jeg vil rigtig gerne kunne hjælpe dig - hvis jeg skal gøre det bedst muligt, ville det være rigtig rart hvis du kunne fortælle mig om, hvilke problemer det er du har i skolen? Hvordan det går ud over din mor?
Det kan være svært og få skrevet ned, og du er velkommen til og ringe til mig. Du behøver ikke fortælle mig dit navn.
Mit nummer er : 72 36 27 05, du kan også maile til mig på : trimi@holb.dk
Ellers skriv igen her, håber at hører fra dig :)
15.01.2015  
Kærligheds problemer
Hej tine
jeg er en pige på 15 jeg er forelsket i en dreng men han har en kærste og hans kærste er selfølgelig min bedste ven.Tmit problem er at han hele tiden skriver til mig og skriver at jeg er vild med ham! og jeg ved ikke om jeg skal sige sanheden altså at jeg kan lide ham eller om jeg skal sige at jeg ikke kan lide ham? altså hvis jeg siger sandheden mister jeg nok mit bedste veninde, men hvis jeg ikke siger sandheden mister jeg mit livs kærlighed!! hvad er vigtist, kærligheden eller veninden?
 
16.01.2015
Venindens kæreste
Hej,

Ja det er et rigtigt godt spørgsmål om hvad der er vigtigst - din veninde eller kærligheden ..
Jeg tænker det er tarveligt af din venindes kæreste, at han skriver til dig, når han er kæreste med din veninde, og dig og hende er veninder .. det er en dårlig situation for jer alle 3.
Har du lyst til og miste din bedste veninde for en fyr, der når han har en kæreste, kan finde på at skrive til andre piger?
Jeg vil synes at ærlighed er vigtigst, og synes du enten skal sige til ham, at det ikke kan blive til noget med jer 2, når han er kæreste med din veninde, eller tage en snak med din veninde om dine tanker og følelser.
Jeg tror godt du kunne risikerer, at miste din veninde hvis du går efter hendes kæreste - er du klar til det?

Håber du kan bruge mit svar til noget, ellers må du meget gerne skrive igen.
Trine :)
09.01.2015  
Hjælp, burde jeg bryde isen?
Hej alle, jeg står i en vansklig situation.
jeg har et mega stort crush på en fra min årgang, og vi taler sådan okay tit sammen.Rnår vi taler samen kigger vi altid på hinanden og har tit oplevet at han står og stirrer på mig.Ihan driller mig og efterligner mig og nogle gange giver han klarer tegn på at han også godt kan lide mig.Nmen på andre tidspunkter kan han virke fraværende og ignorerer mig, han er både sådan i virkelighed og over sms.Kså ved jo ikke noget med sikkerhed, også fordi at han har ret mange pigevenner, og jeg føler at han gør det samme med dem(så jeg kunne jo også godt bare være en af vennerne) men det føltes bare anderleds imellem os. Ean er jo super flot efter min mening, men alligevel er han ikke sådan en type der dater og tror aldrig at han har haft en kæreste før.D

men mit problem er dette.Hskal jeg bare sige til ham ligeud at jeg er totalt vild med ham eller skal jeg bare skjule det og nyde det halve år vi har før vi tager hver vores vej fra folkeskolen?
 
14.01.2015
Sig det!
Hej :)

Jeg synes du skal prøve at sige det så lige ud du kan. Det kan virke skræmmende og skulle sige, men så kan du få et svar på, om han også er vild med dig.
Måske du kunne inviterer ham i biografen eller bare ud og gå en tur, og så fortælle ham, at du er vild med ham ..
Ta' en chance - måske jeres sidste halve år i folkeskolen kan blive som kærester :)

Skriv gerne igen,
Trine.
07.01.2015  
Hjælp
Jeg er en pige på 14 år, som ikke rigtig har nogle venner! jeg syntes at det er rigtigt svært, for det går heller ikke så godt i skole. Eeg er ikke med, når de andre i klasse hygger sig, eller er sammen i grupper.Dkan du hjælpe mig?
 
07.01.2015
Sv: hjælp
Hej,

jeg kan godt forstå du synes det er svært!

Kan du sige noget mere om, hvad det er der ikke går så godt i skolen?

Går du til nogle fritidsaktiviteter, hvor du er sammen med nogen?

Ved du hvordan det kan være, at du ikke er med, når andre fra klassen hygger sig eller er sammen i grupper?
Er du genert?

Håber at høre fra dig igen
Trine :)
02.02.2014  
Aldersforskel
Hej pia, jeg skriver nu til dig, da jeg er begyndt at tvivle lidt..jeg er 16 år gammel, og har en vidunderlig kæreste på 27.Ivi har været sammen i snart 2 1/2 år, og vi lever et fantastisk liv sammen. Eet er ham jeg ser mig selv få børn med, blive gift med og blive gammel sammen med.Vmen hvordan får jeg styr på min jalousi??
min dejlige kæreste gør alt for at jeg kan stole på ham, men alligevel kan jeg ikke slippe tanken om at der måske er en anden? på trods af at han har givet mig den smukkeste ring, og mere kærlighed end mange oplever i en hel levetid, så tvivler jeg.Ijeg er 99.9D sikker på at der altså kun er mig.det er bare besværligt pga af alderen.Ader er kun én af hans venner som kender til mig.Edog kender de fleste af mine venner til ham.Mhverken hans eller mine forældre kender til dette forhold som har stået på så længe.Uvi venter så længe som muligt, inden vi fortæller dem det, da aldersforskellen kan lyde en smule voldsomt.Imen dette er kærlighed på sit højeste, og intet kan få mig til at give slip på ham.

knus
 
12.05.2014
Sv: aldersforskel
Hej

Jeg kan godt forstå, at du synes det er en svær situation du står i. Jeg undrer mig over, hvorfor I bliver ved med at holde det skjult? Vil det hjælpe din jalousi, hvis I fortalte folk, at I er sammen? Hvordan tror du folk reagerer, og hvordan vil du helst have de tænker?

Hvad er det der gør, at hans venner ikke kender til dig, og hvem har taget den beslutning? Hvis du er usikker på nogle ting, så er det vigtigt at tale om det – hvad er det du allerhelst vil, og hvad er det han vil?

Ligegyldig hvor længe du venter, eller hvor lang tid i er sammen, vil aldersforskellen være den sammen. Derfor vil der måske altid være nogle ting, du/I kommer til at slås med, da I er to forskellige steder i jeres liv. Har I sammen snakket om, hvordan fremtiden skal se ud?

Jeg håber, at du kan bruge mit råd - prøv det, eller skriv igen.
27.09.2013  
Min ven er cutter
Hej

jeg er 14 år og det samme er min veninde.
hun har haft det rigtig svært med hendes forældre.Ehendes mor har aldrig været der for hende, og hendes far er lastbilschauffør. Ean er konstant ude og selvom han elsker hende, er han der stadig ikke. Han har også været hendes mor utro.Emin veninde har været igennem meget, og hendes mor har valgt at blive skilt.Rhun har ingen rigtige venner og bliver småmobbet i skolen.Pfor et par uger siden så jeg hun har skåret i sin arm.Djeg prøvede virkelig at bede hende om at stoppe men hun lytter ikke rigtig. Vun bliver ved med at snakke om at bare give op.Lhun har selvmordstanker og jeg kan bare ikke komme igennem til hende.Evad skal jeg gøre.Ejeg kan ikke sige noget til hendes far siden han ikke er hjemme, og jeg ved ærlig talt ikke om hendes mor ville gøre noget ved det.Rjeg har desparat brug for hjælp til hende.Kjeg er 100% sikker på at jeg ikke kan sige edt til hendes forældre og jeg går ikke på samme skole som hende, så det er heller ikke fordi jeg kan sige det til en af lærene.Eved bare ikke hvad jeg skal gøre.

kan du hjælpe?
 
21.10.2013
Sv: min ven er cutter
Hej med dig.
Du er en god veninde der gerne vil hjælpe, og jeg tænker at du kan henvende dig til jeres SSP konsulenter som kan hjælpe dig med en henvendelse til den skole din veninde går på!
Som du selv skriver, er det vigtigt at din veninde får hjælp. Kan du ikke på nettet finde et tlf. du kan henvende dig på? Tror du at din mor kan hjælpe dig, hvis du fortæller hende om situationen? Det er vigtigt at du får sendt din bekymring videre til en voksen.
Pia
01.10.2013  
Drøm
Hej..
jeg drømte i nat en meget mærkelig drøm, det var noget med mig og min kæreste i et eventyr.Nhun blev fanget, og så skulle jeg få hende fri, og der skulle jeg flirte med hende den onde, og jeg nød det rigtig meget i drømmen.T
er det noget jeg skal tage til mig, er det en hentydning til noget.Djeg ved det ikke fordi jeg elsker jo stadig min kæreste
 
21.10.2013
Sv: drøm
Hej med dig.
Nu er jeg ikke ekspert i drømme, men jeg vil ikke lægge for meget i det, hvis du virkelig vil vide mere, kan du på nette sikkert få svar.
Du skriver at du stadig elsker din kæreste, og det var jo også hende du skulle redde.
Pia
19.10.2013  
Forvirret
Hej jeg er en pige på 15 år.

jeg går rundt og tumler med et problem, som jeg håber du kan hjælpe mig med.R her for noget tid siden var jeg til centerfest. Heg havde smuglet alkohol med ind til festen sammen med min kæreste.Ffør festen havde jeg også røget hash.Imin veninder fandt ud af det, og de har ikke lyst til at se mig mere.Eer jeg en hoe?
 
21.10.2013
Sv: forvirret
Hej med dig.
Jeg kan godt forstå at din veninde ikke vil se dig lige nu, du har jo gjort hende bekymret! og hun kan tydeligvis ikke lide det du har gjort! Nu kender jeg konceptet fra Centerfest, og der må du hverken drikke eller ryge, så du skal nok overveje din handling! Hvem er det, der har fået dig til det? og hvorfor gjorde du det?
Er det værd at miste din veninde på?
Kunne du prøve at snakke med hende om det, og spørge hvorfor hun ikke vil snakke med dig?
Pia
18.09.2013  
What?
Hej pia..
jeg er en pige på fjorten år.

jeg er forvirret.


i otte år har jeg gået i en klasse med de samme personer og jeg elsker mine venner over alt på jorden. Sen siden forleden dag, er jeg blevet lidt i tvivl om noget:
vi diskuterede seksualitet i et frikvarter og jeg sagde: "de tre værste ting i verden er race diskrimination, seksualitet diskrimination og rosenkål.&(uot; (haha, sjovt, men helt seriøst)
da der var grinet færdig trak min veninde på skuldrene og sagde henkastet: "biseksuel? det tror jeg da jeg er.J.Gquot; jeg smilede bare.Vfor mig var den mest normale ting at sige og vi begyndte at joke med det som: "hey, jeg kan give dig mit nummer hvis det er?"
"skal du noget fredag aften?"
"glad for at du sagde det, fordi.
.Uquot;
hun er en af mine bedste venner og jeg har aldrig været vild med hende eller nogen andre piger, men de blikke vi fik sendt.L.,holy hell, vores venner så på os som om vi har sindssyge.E.Aen af mine andre veninder sagde: "jeg er ikke biseksuel, jeg er normal.Gquot; da jeg sagde at både biseksuel og homoseksuel er fuldkomment normalt, trak hun bare på skuldrene.D

jeg har aldrig været god til at blive forelsket i hverken piger eller drenge, men jeg har kun haft drengekærester.Gjeg sagde engang at jeg ikke ville flippe ud hvis en pige blev forelsket i mig, jeg ville være smigret og ville da helt klart prøve mig frem.Vden udtalelse blev mødt af skeptiske blikke og rullen med øjnene.Rjeg for det dårligere for hvert dag der går. Hr mine bedste venner homofober? what?
 
23.09.2013
Sv: what?
Hej med dig.
Hvis du i tvivl om deres mening og holdning, kan det jo også være at de er i tvivl om dig!
Det er svært at gennemskue dine udtalelser, når du joker med det. Det kan være medvirkende til at de er usikkere på dig.
Hvis jeg var dig, ville jeg spørge dem, så du selv bliver sikker, gør det med en af gangen, og giv dig selv tilkende hvis det er det, du har lyst til.
Pia
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11   Næste side Sidste side
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

.Senest opdateret 01.04.2019 18:25 af MH